Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphense Boys moet genoegen nemen met 1-1

5 november 2018 - 08:58  •  reacties

Alphen aan den Rijn - Zo ver kwam het niet en komt het ook morgen niet. Want de Boys sleepte na rust een puntendeling uit het vuur en ook de uitslagen op de andere velden zouden nog wijzigen. Maar, het zegt iets over de hoge status van Nuenen en daarmee ook over de 1-1 uitslag, waar de Boys best tevreden over mocht zijn. Al scheelde het bar weinig of het was een driepunter geweest, want in de blessuretijd werd een inzet van Mike Bavelaar van de lijn gehaald.

"We hadden nog zo maar kunnen winnen", zei trainer Hein van Heek dan ook toch nog met een beetje pijn in zijn hart, maar het zou wel wat te veel van het goede zijn geweest. Ook Nuenen had vlak voor tijd de winst nog kunnen pakken en baalde er na afloop vooral van dat het vóór rust al niet had toegeslagen.

Want de eerste vijfenveertig minuten kwam Alphense Boys op eigen veld niet aan voetballen toe. De bezoekers met trainer Jan Poortvliet - hij speelde onder andere bij PSV vele jaren betaald voetbal en stond met Oranje in de WK-finale van 1978 - toonden zich aanmerkelijk feller dan de Boys. Alphense Boys kwam voor rust geen enkele keer in de buurt van een kans, terwijl de groenwitten drie riante mogelijkheden kregen. Een daarvan leverde in de veertiende minuut een doelpunt op. Joey van den Berk was drie Boys-verdedigers te slim af en kopte na een corner behendig de 1-0 binnen. Dat het bij die kleine marge bleef was voor de Boys meer geluk dan wijsheid.

Na de pauze werd het opeens wel een echte wedstrijd. De inzet van de mannen in Alphense dienst was nu meteen wel aanwezig en zeker toen na drie minuten de gelijkmaker op het scorebord verscheen, werd het een open en aantrekkelijke partij voetbal. De maker van de goal was Raychelo Fecunda. Hij was ongetwijfeld van plan om een voorzet te geven, maar de bal verdween in de verre hoek boven de toch bepaald niet kleine doelman Jeroen Keeris. De gereed staande Arjan Ouwendijk hoefde er helemaal niets meer aan te doen.

Het spel ging daarna alle kanten op. Beide teams gingen vol voor de drie punten, maar ondanks enkele chaotische taferelen voor beide doelen bleef het bij die 1-1. En dat was over de gehele wedstrijd gezien, prima geleid door de talentvolle Victor Ris, een keurige uitslag. De eerste periodetitel, waarvoor deze middag nog vijf ploegen in de race  waren, ging naar de verrassende promovendus Unitas.

Alphense Boys verkaste van de achtste naar de negende plek in de middenmoot, maar zal maandag weer terugkeren naar de achtste plaats. Dan zijn alle resultaten van SVA Papendorp geschrapt, omdat de Utrechtse club zondag voor de tweede achtereenvolgende week geen team op de been kon brengen en daarom uit de competitie wordt gehaald

Fotograaf: PR Alphense Boys