Nieuws

« Vorige - Volgende »

Hockeyheren realiseren handhaving

13 juni 2011 - 20:12  •  reacties

Hockeyheren realiseren handhaving

Alphen aan den Rijn -

Het herenhockeyteam van HCA heeft zich maandag definitief weten te handhaven in de eerste klasse. In een bloedstollende finalewedstrijd tegen Alliance sleepte Alphen de zege voor de poorten van de hel weg: het werd 4-3.

Daardoor is Alphen winnaar geworden van de nacompetitie, bestaande uit twaalf ploegen.

Alphen begon slecht aan de wedstrijd en kwam al vroeg met 0-1 achter, nadat Alliance de eerste strafcorner in de derde minuut gelijk verzilverde. Nog geen minuut later kreeg Willem Bitterling een gele kaart, waardoor Alphen tien minuten lang met een man minder moest spelen. Goalie Tijmen Swier hield zijn ploeg in de race door twee strafcorners te pareren. Alphen kwam op stoom en maakte zes minuten voor rust uit de eerste strafcorner gelijk: Robert-Jan van der Meulen scoorde. In de 31e minuut tekende aanvoerder Thierry Ras na een fraaie actie voor de 2-1.

In de tweede helft nam Alliance het voortouw. Uit een strafcorner werd 2-2 gescoord en op dubieuze wijze werd het 2-3. Swier kwam in botsing met een Alliance-speler en lag bewusteloos op het veld. De scheidsrechters floten niet en Alliance kon eenvoudig binnenschieten. Na een behandeling van enkele minuten kon Swier weer onder de lat staan bij Alphen. De tijd tikte weg in het nadeel van Erwin Maarhuis' ploeg. Totdat Alphen één minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd een strafbal kreeg. Van der Meulen pushte een strafcorner op het Heemsteedse doel af en een veldspeler keerde het schot met zijn gezichtsmasker. Ras verzilverde het buitenkansje. In blessuretijd kregen beide teams nog één strafcorner: Robert-Jan van der Meulen scoorde, Alliance miste.

Duinwijck wint badmintonbeker in Alphen

De nationale badmintonbeker is zondag gewonnen door het Haarlemse Duinwijck. In de finale was de landskampioen te sterk voor vice-landskampioen Velo uit Wateringen: 3-1. Duinwijck won het herenenkelspel, damesenkelspel en herendubbelspel.Het vrouwendubbelspel ging naar Velo. Het gemengde dubbel hoefde in de best-of-five-serie niet meer gespeeld te worden.

Zelf slaagde Flair er niet in om te stunten in het finaleweekend van de Carlton GT Cup. In de Alphense Limeshal werd gebadmintond om de landelijke beker en derdedivisionist Flair, dat zich verrassend plaatste voor de achtste finale, was niet opgewassen tegen Roosterse uit de Eredivisie.De Limburgse ploeg klopte Flair met 5-0. De Alphense badmintonners boden goed partij, maar trokken steeds aan het kortste eind. Alleen Pieter van Gils was heel dicht bij een overwinning. Hij won de eerste set, verloor de tweede en kon in de derde tot 16-16 meekomen, maar ging met 21-16 toch onderuit.

Luuk Verbij wint World Cup-brons

Luuk Verbij heeft voor de tweede keer in zijn carrière brons gewonnen bij een World Cup-wedstrijd. De 24-jarige Alphenaar judode zich zondag in Tallinn (Estland) naar de halve finale door Emil Tahirov uit Azerbeidzjan met ippon en de Braziliaan Walter Santos (yuko) te verslaan.

In de halve eindstrijd was Vladimirs Osnachs uit Letland met ippon te sterk. De strijd om het brons was een Nederlands onderonsje tussen Verbij een Grim Vuijsters. Uiteindelijk kreeg de jonge Alphenaar de bronzen medaille omgehangen in de klasse boven honderd kilogram, want hij won met yuko.

Maarten Persoon tweede bij Gouden Spike

Maarten Persoon heeft zaterdag zilver gewonnen bij de Gouden Spike in Leiden. Dat deed de Alphenaar op het onderdeel discuswerpen. De 24-jarige atleet wierp de discus 58,46 meter het veld in. Alleen Erik Cadee deed dat beter: 62,01 meter.

Bij het kogelstoten werd Persoon vierde met een afstand van 16,34. Patrick Cronie won in Leiden goud met een notitie van 17,66 meter.

Bart van Os zegeviert bij Pinksterraces

Net als in de eerste Formido Swift Cup-wedstrijd tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort knokten Peter Schreurs en Bart van Os tot de laatste millimeter om de winst. Maandagmiddag wist Van Os wél zijn neus nipt als eerste over de finish te drukken, terwijl de rollen in de ochtendrace omgedraaid waren. Met een verschil van 0,136 seconde verwees de coureur van Coronel Racing zijn plaaggeest naar stek twee. In de eerste race was Schreurs met 0,014 tel de snelste. Glenn Coronel, het jongere broertje van Tim en Tom, werd derde in de eerste race (achterstand: 0,560 seconde) en zevende in de tweede omloop met 7,483 seconden achterstand.

Sandra van der Sloot beleefde geen goed weekend. De autosportcoureur werd maandag achtste in de eerste race van de Clio Cup met 27,983 seconden achterstand op winnaar Sebastiaan Bleekemolen. In de tweede race startte de Alphense beter, maar al snel ging het mis. Tijdens een van de eerste ronden kreeg Van der Sloot last van beslagen ruiten door de vele neerslag, waardoor ze met lage snelheid de wedstrijd moest voortzetten. Sandra van der Sloot werd laatste bij de Pinksterraces.

Fotograaf: Josh Walet
Tags: hca, hockey