Nieuws

« Vorige - Volgende »

50-jarig jubileum van Alphense hockeyclub gevierd

12 maart 2018 - 10:04  •  Carin Kleiweg  •  reacties

50-jarig jubileum van Alphense hockeyclub gevierd

Alphen aan den Rijn - De club telt 1.200 leden en kan met de komst van een nieuw veld weer groeien. Ook veld 1 wordt onderhanden genomen. De nieuwe watervelden zijn noodzakelijk om de ambitie van de eerste teams waar te kunnen maken.

Voorzitter Sandra Habets: "Dit seizoen maken we een metamorfose door. Afgelopen zomer heeft Veteranen B ons clubhuis een make-over gegeven. We hebben een nieuw logo, rond de zomer nieuwe clubkleding en binnenkort dus twee vol watervelden. Verder hebben we een traject van Maatschappelijk Verantwoord Verenigen in gang gezet om goed te kijken naar onze rol in de Alphense gemeenschap. Je mag wel zeggen dat we een fitte vijftiger zijn, klaar voor de toekomst."

Vijftig jaar geleden begon het allemaal met zaalhockey, want velden waren niet beschikbaar. Pas toen ARC ging verhuizen kreeg de hockeyclub de afgedankte velden van deze voetbalvereniging. En nu vijftig jaar later, moet dezelfde vereniging een veld afstaan aan Hockey Club Alphen om de ledenaanwas het hoofd te kunnen bieden. Habets: "Al jaren spelen sommige jeugdteams hun competitiewedstrijden op zondag of op de velden van HC Bodegraven-Reeuwijk. Een onwenselijke situatie. De komende twee jaar kunnen er weer 150 leden extra instromen."

Fotobijschrijft: De jongste jeugd vermaakt zich bij de limonadetap.

Fotograaf: PR Hockey Club Alphen
HC Alphen.'
HC Alphen

De hockeyclub van Alphen aan den Rijn.