Nieuws

« Vorige - Volgende »

Eindelijk weer een zege voor koploper ARC

26 februari 2019 - 13:02  •  Theo van Egmond  •  reacties

Eindelijk weer een zege voor koploper ARC

Alphen aan den Rijn - De weerstand van de knap presterende promovendus viel eigenlijk zwaar tegen. ARC-trainer Mark Evers had zijn defensie gewijzigd met het oog op de gevaarlijke spits. Tot zijn grote verbazing diende Derek Prins op de bank plaats te nemen. De wijziging was achteraf eigenlijk niet nodig geweest, want zo goed waren de gasten niet.

In de eerste helft waren de voorwaartsen nog wel redelijk beweeglijk, maar defensief stelde de ploeg weinig voor. ARC kon dan ook vrij gemakkelijk het initiatief nemen, kreeg ook enkele behoorlijke scoringsmogelijkheden, maar deed er vooralsnog niets mee. Sterker nog, opeens lag de bal aan de overkant in het net achter keeper Aäron Balk. De linkerspits van de visite liet iedereen zijn hielen zien en schoot ook nog eens onbedaarlijk hard de 0-1 op het scorebord. Op slag van rust viel de niet onlogische gelijkmaker. De kopbal van Jeroen Borsboom leek niet al te gevaarlijk, maar een tegenstander schoot hem te hulp en liep de bal achter zijn eigen doelman.

Na de pauze kwam BOL er totaal niet meer aan te pas. Er was nog slechts één team dat voetbalde en dat was de thuisploeg. Luca Janszen en Stefan den Horder tekenden voor respectievelijk de 2-1 en de 3-1. Vlak voor sluitingstijd schoof Borsboom ook nog eens de 4-1 binnen, maar de 4 verscheen niet op het bord. Op advies van de neutrale vlagger keurde de arbiter het doelpunt wegens vermeend buitenspel af. Dat was een onjuiste beslissing, maar het maakte niets uit. De eerste zege in dit kalenderjaar was een feit en ARC blijft koploper in de eerste klasse A.

Het zaterdagteam van Alphense Boys stond al twee weken op het punt om periode 2 te winnen. Na de 5-2 nederlaag vorige week bij LSVV’70 was er nog weinig aan de hand, maar nadat zaterdag met 1-4 verloren was van Aarlanderveen en de uitslag van LSVV’70-FC Oegstgeest bekend was bleek de ploeg een punt te kort te komen. Vooralsnog geen nacompetitie derhalve.

SV ARC.'
SV ARC

Samen sportief vooruit