Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphense Boys mist trio in nacompetitie

16 mei 2012 - 09:47  •  reacties

Alphense Boys mist trio in nacompetitie

Alphen aan den Rijn -

Leons is oververmoeid en komt dit seizoen niet meer in actie. Yachou kampt al weken met enkelklachten en El Yacoubi speelde door blessures nog nauwelijks dit seizoen voor de Boys.

Reau Waandels keert terug van een vier wedstrijden durende schorsing. Leonidas is de eerste tegenstander van Alphense Boys woensdagavond. De laatste vijf ontmoetingen tegen de Rotterdammers verloor het elftal van Dogan Corneille. 'Als wij een punt pakken zijn wij de morele winnaar. Wij zijn dan twaalf dagen vrij totdat we op Tweede Pinksterdag tegen FC Chabab aan moeten treden', meent oefenmeester Corneille.

Leonidas daarentegen speelt komende zaterdag de bekerfinale en moet dan vijf dagen later tegen Chabab spelen. Chabab treedt donderdag aan in de eindstrijd om de KNVB Beker. 'Waar wij twaalf dagen vrij zijn speelt Leonidas vier wedstrijden in twaalf dagen en Chabab vier duels in vijftien dagen.' Als Alphense Boys verliest komt Chabab zondag al naar Alphen toe. 'Maar dan hebben we de eerste wedstrijd verloren en is de kans dat we het redden een stuk kleiner.'

Hobbelveld
Leonidas-Alphense Boys wordt afgewerkt op een hobbelig veld. 'Zij hebben er alles aan gedaan om het duel te verkassen naar een ander complex maar daar gaan wij niet mee akkoord. Ik denk dat dit hobbelveld het meest ongunstig is voor hun. Wij hebben ze op allerlei manieren geprobeerd te verslaan de laatste twee jaren, maar steeds lukte dat niet. Nu gaan we het op dit konijnenveld proberen.'

'Wij zijn de grote underdog voor dit duel. We hebben gisteren (dinsdagavond, red.) heerlijk getraind met z'n allen. Wij zijn een echt team en onze spirit is goed. We gaan er tegenaan!', zegt Corneille, die dinsdag bekendmaakte dat profvoetballer Karim Touzani volgend seizoen voor Alphense Boys speelt. Alphen Stad FM/TV doet vanavond vanaf 20.00 uur live radioverslag van Leonidas-Alphense Boys.

Fotograaf: Josh Walet
Alphense Boys.'
Alphense Boys

Eén van de grootste sportverenigingen in Alphen.