Nieuws

« Vorige - Volgende »

Matig ARC begint seizoen met nederlaag

29 juli 2012 - 16:15  •  reacties

Matig ARC begint seizoen met nederlaag

Alphen aan den Rijn -

Na een 1-0 ruststand vergrootte CWO de voorsprong naar 2-0. Daar wist alleen nieuwkomer Stefan den Horder iets tegen in te brengen. De spits verzilverde een steekpass.

'Het was een matige oefenwedstrijd. Maar vooral het niveau van ons spel en de kwaliteit van de spelersgroep viel me tegen', concludeerde trainer Ron van den Berg geschrokken. De kersverse oefenmeester van ARC had duidelijk meer verwacht van zijn ploeg die vorig seizoen nog in de topklasse acteerde. 'Met Jayson Trommel en Prince Addai hebben we twee spelers die gelouterd zijn op topklasse-niveau, maar daar had ik er graag meer van gehad.'

Van den Berg: 'Je denkt topklasse-niveau te zien van een ploeg die van het hoogste niveau afkomt, maar dat heb ik vandaag niet gezien.' Vijf weken voor aanvang van de competitie heeft ARC nog een hoop arbeid te verrichten. 'Met hard werken red je veel, maar het begint met kwaliteit.' Vooral in aanvallend opzicht en op het middenveld moet ARC zich verbeteren.

Blessures
Verdedigers Milan Berck Beelenkamp (hamsting) en Machiel van Maarseveen (bovenbeen) vielen beiden geblesseerd uit met een verrekking. Gert Labots, die vorig seizoen de laatste drie maanden miste, speelde een halve wedstrijd mee. 'Dat was positief.' Uit voorzorg werden Jeffrey van den Berg en Jason Esseboom aan de kant gehouden.

Met Marcel Vondeling gaat het nog wat minder goed. Eind januari brak de geroutineerde middenvelder zijn kuitbeen in de competitiewedstrijd tegen Montfoort, maar hij kreeg afgelopen maandag op de training een terugslag. 'Vooral met draaien en keren ondervindt hij hinder. Het is afwachten hoe ernstig het is.'

Fotograaf: Josh Walet
SV ARC.'
SV ARC

Samen sportief vooruit