Nieuws

« Vorige - Volgende »

Onderhoud N207 tussen Boskoop en Alphen voltooid

1 juli 2016 - 08:37  •  reacties

Onderhoud N207 tussen Boskoop en Alphen voltooid

Alphen aan den Rijn -

Om uitspoeling en verzakking van de berm langs de provinciale weg te voorkomen is een doek aan de zijkanten van de betonplaten vastgezet. Dit doek laat water door, maar houdt aarde op zijn plek. De berm is verder verstevigd met een kunststof grasplaat. Deze plaat is gevuld met bomengrond en ingezaaid met graszaad.

Een groot aantal betonnen platen onder de rijbaan is vastgezet. Daarvoor zijn de platen eerst ingezaagd en vrijgegraven en het water onder de platen weggepompt. Vervolgens zijn de platen van onderaf opgetild en schoongemaakt. Tussen de balken en platen is nieuw oplegmateriaal aangebracht. Tussen de platen en in de asfaltconstructie is een voegovergang aangebracht.

Aan de zuidzijde van het Rijneveldviaduct is de bovenste laag van de betonplaten verwijderd en vervangen door asfalt.

Asfalt
Binnen het 50 kilometer per uur gebied in Boskoop lag al nieuw geluidsreducerend asfalt. Dit asfalt is ook aangebracht tot de zuidzijde van het Rijneveldviaduct. Vanaf het Rijneveldviaduct  tot en met de kruising met de containerterminal van Alphen aan den Rijn is een normale asfaltconstructie aangebracht.

Op de parallelweg zijn op enkele plaatsen de bestaande asfaltverharding en de afwatering verbeterd. Bij het fietstunneltje bij de Biezen is de bestaande geleiderail vervangen. Op het Rijneveldviaduct is aan beide zijden een nieuwe geleiderail aangebracht.

Verlichting
Na de zomervakantie zullen er nog wat werkzaamheden aan de openbare verlichting moeten worden afgerond. Dit brengt lichte hinder met zich mee.

Fotograaf: Josh Walet