Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Een Hard Rock Café aan de Lage Zijde?

26 februari 2014 - 22:13  •  Remco van der Nagel  •  reacties

Een Hard Rock Café aan de Lage Zijde?

Alphen aan den Rijn -

In het verleden zijn er in Alphen teveel mooie panden gesloopt. Goed dat één van de mooiste panden aan de Lage Zijde dit bespaard blijft, en eindelijk een echte blikvanger wordt. Het Nutsgebouw als publiekstrekker, een prima idee. Maar hoe dit in te vullen? Een horecabestemming! Prima, maar het begrip horeca is heel breed en daar kan je dus vele kanten mee op. 

Bent u bekend met de vestigingen van het Hard Rock Café? De keten is wereldwijd gevestigd in grote steden en op toeristische plekken. Het zijn gezellige café/restaurants, met een muzikaal geïnspireerde inrichting: memorabilia van bekende artiesten in de vorm van gouden platen, instrumenten, kleding, gesigneerde attributen tot klassieke auto’s aan het plafond of motoren op de bar. Dit in combinatie met videoschermen met de betere popmuziek. Er zijn er zelfs enkele met een podium voor livemuziek. Wie ooit een bezoek heeft gebracht weet dat het hele gezellige, sfeervolle uitgaansgelegenheden zijn. De keten heeft alleen een beetje zijn naam tegen. Die is niet echt goed gekozen…

Mag ik even brainstormen? Alphen is geen wereldstad dus hier komt nooit een Hard Rock Café, maar het is natuurlijk niet verboden om een soort van kopie binnen de stadsgrenzen te hebben. Zoiets moet toch mogelijk zijn in het Nutsgebouw? Waarom? Dit prachtige pand kan echt een publiekstrekker worden. Ik zie het al voor me: In het weekend, overdag en 's nachts een gezellig hapje en/of drankje in een prachtig en uniek ingericht pand, of op het terras. Na 'dinertijd' kan er ruimte zijn voor een leuke live-band. Het kan prima samen: in het clubcircuit beginnen concerten ruim na etenstijd, dus het bijt elkaar niet. 

In dit idee krijgt het Nutsgebouw dus een dubbelfunctie. Alleen een poppodium is financieel nagenoeg niet rond te breien, we kennen de verhalen over Het Kasteel. In combinatie met ruimere openingstijden, en dus meer inkomsten is dit aan de Lage Zijde wel goed haalbaar. Horeca in combinatie met livemuziek, hoe simpel kan het zijn. En de plek langs het water is super. Sowieso dient mijns inziens een poppodium in een stadscentrum te zitten, en is het Nutsgebouw tezijnertijd vrijstaand en kan het indien nodig prima geïsoleerd worden. Ik weet dat ik niet de enige ben die graag livemuziek "naast de kromme Aar" ziet komen. Mits serieus aangepakt is het zeker levensvatbaar, en zal PopPlatform Alphen hier ook wel oren naar hebben. Hopelijk heb ik geïnspireerd.

En is horeca met een podium voor livemuziek, door welke reden dan ook, echt niet haalbaar in het Nutsgebouw, dan brainstormen we gewoon verder voor een vernieuwde Lage Zijde. Alle plannen beginnen met een idee. Doet u mee? Ik ken nog een mooie kelder in Liverpool…

Fotograaf: Josh Walet