Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Piep piep piep

2 mei 2017 - 13:59  •  Hans Flotat  •  reacties

Piep piep piep

Alphen aan den Rijn - Ik ben er dol op, van die witte muizen in een zak van Haribo. En daar blijft het ook bij, vind muizen stiekem heel eng. En laten wij nou net thuis (Ridderveld) ook last hebben van muizen..

Het begon allemaal in maart. Ik lag heerlijk te slapen tot dat ik wakker werd van gepiep en het kraken van papier. Onder mijn bed staan grote witte opbergbakken. En mijn slaapkamer bevind zich boven de schuur. Ik vertrouwde het niet dus ben ik maar in de logeerkamer gaan slapen... De volgende morgen kwam ik tot de ontdekking dat er inderdaad muizen in de weer waren geweest onder mijn bed en in de schuur troffen wij muizenkeutels aan. Ze zijn via de schuur naar boven geklommen en dus heb ik maar twee muizenvallen gekocht.

Om een lang verhaal kort te maken. De volgende morgen was de val dicht en de muis weg. Daar stond ik 's morgens oog in oog mee. Na een achtervolging van een uur, had deze held op sokken eindelijk de muis te pakken. Netjes buiten vrij gelaten (wel 3 straten verderop, je weet maar nooit). Eind goed al goed zou je denken? Niet dus, dag daarna nog één gevangen, die zat in de val. Alle gaten in de schuur dichtgemaakt en ik heb gelukkig boven geen last meer gehad van muizen.

Afgelopen weekend was het weer muizenfeest, drie muizen gevangen in de schuur. En vorige week ook al twee. Waarschijnlijk kwamen ze via een smalle kier boven de schuurdeur naar binnen, deze is nu dichtgemaakt. Onze buurvrouw van twee huizen verderop heeft ook last van een muisje, deze loopt gezellig over de bank in de woonkamer...

Wij hebben het vermoeden dat de muizen actief zijn sinds de ondergrondse container geplaatst is. En dat ze sinds die tijd naar binnen zijn gekomen. Ik ben heel benieuwd of meer mensen in Alphen last hebben van muizen en of ze een oorzaak weten waar ze ineens allemaal vandaan komen.

Fotograaf: Josh Walet