Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Elke dag yoga? Waarom niet?!

1 mei 2018 - 12:56  •  Nathalie Goede  •  reacties

Elke dag yoga? Waarom niet?!

Alphen aan den Rijn - Elke Dag Yoga is opgericht door Ruud Boone en is al circa drie jaar lang in het centrum van Alphen te vinden. De yogastudio is voor mij dan ook zeer makkelijk te bereiken met de fiets en het OV. Overigens ligt het pand ook tegenover parkeergarage Castellum, dus als je een auto hebt -die ik niet heb- is de studio ook gemakkelijk te bereiken. 

Zodra ik binnenkom word ik verwelkomt door Ruud met een lach; ik voel me daardoor direct op mijn gemak bij deze vrolijke verschijning. Vervolgens word ik verzocht om mijn schoenen uit te doen en mag ik plaatsnemen in de zithoek. Er staat een pot koekjes op tafel, een waterkan met glazen en tegenover mij een boekenkast. Het is een rustige plek; ideaal om tot rust te komen voordat de yogales begint.

De studio zelf is modern en strak ingericht, zonder de welbekende Boeddhabeelden en spiegels. Dit maakt het geheel minder zweverig, wat in eerste instantie (stiekem) wel mijn associatie met yoga was. De afwezigheid van de spiegels zorgt er volgens Ruud voor dat je minder bezig bent met hoe je lichaam eruit ziet, waardoor je beter gaat aanvoelen of je de houdingen op de juiste manier uitvoert. Wat mij ook direct opvalt zijn de touwen aan de muur. Wanneer het Ruud opvalt dat ik hier met lichtelijke verwondering naar kijk legt hij uit dat dit hulpmiddelen zijn voor bepaalde yogahoudingen. Vooralsnog vind ik het er ingewikkeld uitzien, maar wellicht dat dit iets is wat je zelf moet ervaren. 😊

In Ruud zijn studio wordt uitsluitend de traditionele yogavorm 'Iyengar yoga' gegeven. Hij legt uit dat dit een concreet, fysiek type yoga is waarbij je verschillende houdingen aanneemt die je lichaam flexibeler en sterker maken. Deze houdingen zouden ook  een positief effect op de geest hebben, doordat je er rustiger van wordt in je hoofd. Klinkt ideaal! Nu ik aan het afstuderen ben, merk ik namelijk dat ik af en toe wel wat geestelijke ontspanning kan gebruiken!

Het leuke aan 'Iyengar yoga' is bovendien dat het geschikt is voor iedereen. Jong, oud, man, vrouw, stijf of soepel; iedereen kan deze vorm van yoga beoefenen. Dat klinkt goed, want ik ben sportief maar om mezelf nou super lenig te noemen? Ruud benadrukt dat als je niet lenig bent, je het vanzelf wel wordt als je yoga gaat beoefenen. Tevens geeft hij aan dat yoga uitdagend blijft voor alle leeftijden, doordat je je lichaam er constant mee kunt ontwikkelen. Oftewel, een goede stok achter de deur voor de snelle afhakers -zoals ik- onder ons.

Mijn bezoek aan de yogastudio 'Elke Dag Yoga' van Ruud heeft mijn beeld van yoga veranderd en de drempel om een les te volgen een stuk lager gemaakt. Yoga bij Ruud is namelijk niet zweverig, je voelt je er relaxt door en je hoeft er dus niet lenig voor te zijn; super mooi!

Kijk voor meer informatie, foto's en/of video's van Elke Dag Yoga op de website: www.elkedagyoga.nl. Uiteraard is Ruud ook telefonisch te bereiken via 0172 - 499 522.

---

Hoi! Mijn naam is Nathalie en ik zal voor Alphens.nl regelmatig een blog schrijven over een winkel, restaurant of een ander bedrijf waar ik zelf nog niet geweest ben of die ik beter wil leren kennen en aan jullie wil voorstellen. Ik hoop hierdoor andere Alphenaren te enthousiasmeren om ook een bezoek te brengen aan deze locaties!

Fotograaf: Josh Walet
Elke Dag Yoga.'
Elke Dag Yoga

Met een lichte en sfeervolle studio.