Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Luisteren naar inwoners luistert nauw

12 mei 2012 - 09:51  •  Tine de Jong - Veenstra  •  reacties

Luisteren naar inwoners luistert nauw

Alphen aan den Rijn -

Ik vind het een goede zaak dat één van de wethouders een vaste tijd vrij maakt om in gesprek te gaan met wie dat maar wil.

Nu zijn er mensen, dezelfde mensen nota bene die het bestuur verwijten dat ze te weinig luistert naar de inwoners, die deze actie van de wethouder afkeuren. Ze vinden het hooghartig van haar en zeggen dat het een publiciteitsstunt is. Kortom, ze hebben er geen vertrouwen in.

Er is kennelijk veel wantrouwen. Jammer, want met wantrouwen bereik je weinig goeds. Alle initiatieven worden bij voorbaat al neergemaaid. Op de koffie gaan is iets nieuws – eigenlijk iets heel ouds wat nu weer opnieuw als middel wordt ingezet- om een kortere lijn, een meer persoonlijke lijn, tussen gemeentebestuur en inwoners te creëren. Geef dit wat tijd, reageer niet meteen zo afwijzend, kijk er eens met een positievere bril naar. Misschien moeten sommige mensen gewoon even wennen aan verandering.

Groeten, Tine de Jong-Veenstra

Fotograaf: Josh Walet
Helene Oppatja.'
Helene Oppatja

Hélène Oppatja is getrouwd en heeft drie kinderen. Vanaf 2006 was Oppatja lid van de Alphense gemeenteraad en sinds 2010 wethouder voor Werk en Bijstand, Programma werk, Volkshuisvesting, Maatschappelijke deelname, Volksgezondheid, Cultuur en Dierenwelzijn.