Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Lancelot, Guinevere en een duivenjong

23 juli 2012 - 14:30  •  Erik Boerefijn  •  reacties

Lancelot, Guinevere en een duivenjong

Alphen aan den Rijn -

Over Machiel van der Schoot die, zo geruisloos mogelijk een wankele ladder beklimt met een bakje duivenvoer in z’n hand? En dan zichtbaar niet baalt, ondanks z’n in de Rijn gevallen iPhone en autosleutels? Duiflief heeft nu in ieder geval weer verse zaden, peulvruchten en maiskorrels. En ziet u het al voor u? Joost Schravendeel die, elke dag weer, stipt om half negen ’s ochtends trouw een bakje vers water neerzet? En met tranen van ontroering zonder flits foto’s maakt, een diervriendelijk schoonmaakbedrijf inhuurt om het zo typerende donkerblauwe kantoor van Alphens.nl dagelijks te ontdoen van bijtende duivenbabypoep en samen met z’n vriendin tot diep in de nacht onderhandelt, op zoek naar een een passende duivennaam? En wat dacht u van het zing-de-baby-in-slaap- en aai-over-de-snavel-rooster van de rest van de crew van Alphens.nl?

Of zegt zo’n duif u niks en hoort u in de verte al het onberispelijk ritmische hoefgeklak van een majesteuze witte schimmel, bereden door een heuse ridder, op weg naar zijn prinses om haar de zijne te maken? De van Sinterklaas geleende schimmel Amerigo in volle draf, zijn grijze manen koninklijk wapperend in de wind, met de even dappere als nobele ridder op z’n rug, aangekondigd door levensecht trompetgeschal… Om Fred van Amsterdam in Sir Lancelot en Tessa Spruit in Lady Guinevere te transformeren op de plek waar zij elkander voor de eerste maal ontmoetten? Volgens de berichtgeving stapte hij gracieus van zijn edele viervoeter, viel thans voor haar op de knieën neder en vroeg de door hem uit de toren geredde prinses ten huwelijk!

Dat de aankleding misschien ook wat te maken had met het thema van de huttenbouw (ridders en prinsessen) en dat Fred de ring was vergeten, laten we gewoon even weg. Romantischer kan bijna niet! Maar de gedachte aan Joost en Machiel die voor dag en dauw alweer uit de veren zijn om het gevederde wonder van Alphens.nl in de watten te leggen, is minstens zo uniek. Naar verluidt heeft Machiel al bij welgestelde kennissen uit Dubai geïnformeerd naar een geschikte au pair. Die duif is in goede handen. Net als Tessa.

De zomer is begonnen. Alphens.nl heeft z’n eigen kakelverse mascotte en in Roelofarendsveen is de adel weer in ere hersteld. Als bonus wordt het nu ook nog eens lekker weer. Ik wens het aanstaand bruidspaar ongelofelijk veel geluk, hoop dat de duivenbaby een beetje op de lijn gaat letten en wens u – voor zover u nog niet geweest bent – een hele fijne vakantie.

Roekoe, tot volgende week!

Fotograaf: Josh Walet