Politiek - Overig

« Vorige - Volgende »

MAX en partners mogen niet op straat worden gezet

16 december 2017 - 11:33  •  reacties

MAX en partners mogen niet op straat worden gezet

Alphen aan den Rijn - Stichting MAX raakt over niet al te lange tijd haar huisvesting kwijt. Het voormalige pand van Madonna wordt gesloopt. Ook Stichting Vakantiespel, de Alphense Popschool, Het Bunkertje en Stichting Huttenbouw zijn dan hun onderdak kwijt. Tegelijkertijd heeft de Voedselbank geen opslag in Alphen en moet zij het uitdeelpunt uit in het ook in de verkoop staande voormalige pand van Het Kasteel. Deze partners willen graag samenwerken en willen ook samen naar een nieuw onderkomen. Hun oog is gevallen op het voormalige pand van Wiebel Biebel in het Zegerslootgebied, vlakbij MAX dat door de meeste partijen op dit moment als uitvalsbasis wordt gebruikt.

Geen inkomsten
Het probleem is nu dat het allemaal maatschappelijke organisaties zijn zonder vermogen en met weinig of geen inkomsten. Om Wiebel Biebel aan te kopen moet er ruim een half miljoen euro op tafel en dat is er dus niet.
Vakantiespel, Huttenbouw en MAX houden zich bezig met activiteiten voor kinderen en jongeren. Het Bunkertje heeft een speciale doelgroep. De Voedselbank heeft ook een speciale doelgroep. Alle doelgroepen hebben gemeen dat zij geen geld hebben. Dat is de reden dat er weinig tot geen inkomsten zijn en zeker geen mogelijkheid om commercieel te werken.

In gesprek
De gemeenteraad vindt unaniem dat de organisaties een grote meerwaarde hebben voor Alphen aan den Rijn. Dat de gemeente de panden die voor deze organisaties geschikt zijn in de verkoop heeft staan, maakt het heel moeilijk om betaalbare huisvesting te vinden. Toch ziet de raad dat het onwenselijk is om juist deze organisaties in de kou te laten staan. Dus nu heeft wethouder Michel du Chatinier van de raad opdracht gekregen om met deze organisaties in gesprek te gaan en passende huisvesting mogelijk te maken. De raad noemt daarvoor uitdrukkelijk Wiebel Biebel. Du Chatinier moet in januari of februari met een creatieve oplossing komen, zodat de raad in maart een besluit kan nemen.

Fotograaf: Alphens.nl
Politiek.'
Politiek

Voor het politieke nieuwe over Alphen aan den Rijn.