Andere Blogs

« Vorige - Volgende »

Ouderwets op Facebook

15 oktober 2013 - 19:57  •  Lauri van Bodegraven  •  reacties

Ouderwets op Facebook

Alphen aan den Rijn -

Met het fenomeen 'whatsapp' was ik bekend. Maar ik heb Facebook, e-mail en een telefoon. Mijn foute blackberry-look-a-like-samsung doet al jaren wat ik ervan vraag, namelijk; bellen, sms-en en onbreekbaar zijn. Ik heb geen honderden euro’s over voor een telefoon met internet en bovendien heb ik mijn iPod Touch en laptop, die verbinding kunnen maken met draadloze netwerken. Prima toch?

Dat dacht ik, tot ik in mijn journalistiek-klas kwam. "Jongens, laten we een groeps-whatsapp aanmaken, voor groepsopdrachten enzo." Eh, wacht even. Groeps-whatsapp? En ik dan? Toen zelfs mijn moeder me vertelde dat ze whatsapp had ("Ja, dat is toch gewoon hetzelfde als sms-en"), begon ik te twijfelen. Misschien moest ik toch maar eens mijn iPod jailbreaken, zodat ook daar whatsapp op kon. Zodat mijn klasgenoten niet speciaal voor mij op Facebook hoeven te gaan. Zodat ik niet elke keer hoef uit te leggen waarom ik niet de mogelijkheid (wil) heb(ben) om te whatsappen.

Gelukkig heeft mijn geweldige klas geaccepteerd dat ik nog leef in een stenen tijdperk. De opmerking ‘niet via whatsapp, dan leest Lauri het niet’, is al meer dan eens voorbij gekomen. Ik weet dat ook ik er ooit aan zal moeten geloven, een smartphone met whatsapp (wat tegen die tijd ongetwijfeld alweer achterhaald is). Maar tot die tijd blijf ik lekker verslaafd aan bellen, sms-en en Facebook.

Fotograaf: Josh Walet