Politiek - VVD

« Vorige - Volgende »

Spies kent Maximabrug-dossier onvoldoende

25 september 2011 - 10:26  •  reacties

Spies kent Maximabrug-dossier onvoldoende

Alphen aan den Rijn -

Gedeputeerde Liesbeth Spies is volgens wethouder Ferdinand Ketel niet goed op de hoogte van het Maximabrug-dossier. De Rijnwoudenaar zegt dit naar aanleiding van Spies' uitlatingen in het AD.

In de krant zei de CDA-gedeputeerde uit Alphen dat de provincie Zuid-Holland geen geld heeft gegeven voor de aanleg van een opgetuigde brug met mogelijkheden voor een grote rondweg.

Ketel stelt dat Spies de documentatie niet volledig kent. 'Het was namelijk gedeputeerde Tonny van de Vondervoort die met wethouders Hans Groen in 't Wout en Frank Uljee vorig jaar maart een hoge vierbaansbrug presenteerde. De provincie stelde daarvoor een bijdrage van 25 procent beschikbaar met een maximum van tien miljoen euro', aldus Ketel, die Spies aanraadt de stukken nog eens goed te bestuderen. Overigens staat dit los van het feit of er wel of geen grote rondweg komt.

Alphen hoeft zich volgens de provinciebestuurster geen illusies te maken over woningbouw in de Gnephoek om daarmee de grote rondweg door de Gnephoek te kunnen betalen. Spies: 'Ik dacht het niet.' De mening van de CDA-gedeputeerde uit Alphen is een flinke tegenvaller voor haar plaatsgenoten. Een grote rondweg komt er volgens Spies definitief niet, terwijl dat juist dé eis is van de gemeenteraad van Alphen om de oeververbinding, die miljoenen euro's kost, aan te leggen. Rijnwoude wil een kleine variant, maar daar ziet Alphen niets in. De kans dat de Maximabrug tussen Alphen en Koudekerk er komt lijkt nu ontzettend klein.

Fotograaf: Josh Walet
Liesbeth Spies.'
Liesbeth Spies

VVD.'
VVD

Politieke partij