Politiek

« Vorige - Volgende »

PvdA wil toch eenmalige bijdrage voor 333-meterbaan

16 oktober 2018 - 12:22  •  reacties

PvdA wil toch eenmalige bijdrage voor 333-meterbaan

Alphen aan den Rijn - De PvdA stelt wel als voorwaarde dat er onder andere jaarlijks gratis schaatsclinics worden georganiseerd voor de basisscholen uit de gemeente en dat schaatsverenigingen uit de gemeente courante uren toegewezen krijgen in het rooster.

"De partij is van mening dat deze oplossing de balans biedt om zowel in de wensen van de ijsclubs te voorzien, als de jeugd op een laagdrempelige manier te laten maken met schaatsclinics die helpen om een gezonde leefstijl van jongeren die in onze gemeente wonen te stimuleren via sport. Het gaat om veel geld, maar het feit dat het een eenmalige besteding betreft en er met dit nieuwe voorstel een grotere groep Alphense jongeren kan profiteren maakt de 333-meter baan wat ons betreft tot een unieke kans", aldus de PvdA.

Protest
Alphen aan den Rijn werd gevraagd om voor een bedrag van 683.000 euro mee te betalen aan deze nieuw te bouwen schaatsvoorziening. Schaatsverenigingen uit de gemeente demonstreerden een paar weken geleden voor het gemeentehuis tegen de beslissing om niet mee te betalen aan de schaatsbaan.

Fotograaf: Pixbay