Politiek

« Vorige - Volgende »

Voorlopig geen wijziging stagevergoeding gemeente

23 februari 2019 - 17:14  •  reacties

Voorlopig geen wijziging stagevergoeding gemeente

Alphen aan den Rijn - Op verzoek van de PvdA heeft de gemeenteraad donderdag 21 februari gesproken over de stagevergoedingen van de stagiairs bij de gemeente. Wethouder Van Velzen wil hier nu geen wijzigingen in aanbrengen. "Alphen aan den Rijn ligt in een regio. We willen niet concurreren met andere gemeenten op basis van de hoogte van een stagevergoeding. Voordat we iets aanpassen, moeten we dat in de regio overleggen."

Verder is de wethouder van mening dat de hoogte van de Alphense vergoedingen niet gek is: "Dat hoor ik van mijn eigen kinderen." Van Velzen wil ook liever naar een onkostenvergoeding dan verder gaan met een stagevergoeding. Wel is hij het eens met de stelling dat op alle niveaus eenzelfde stagevergoeding zou moeten worden betaald.

Het is overigens zo dat dit jaar de stagevergoedingen worden geëvalueerd. Dat gebeurt standaard eens in de vijf jaar. Zowel de VVD als GroenLinks willen hierop wachten voordat zij een standpunt innemen. D66 vraagt zich af of het wel aan de gemeenteraad is om een bedrag te noemen.

Fotograaf: Alphens EV