Politiek - CDA

« Vorige - Volgende »

Groen in 't Wout wuift 'Julianabrug-kritiek' weg

23 februari 2012 - 13:47  •  reacties

Groen in t Wout wuift Julianabrug-kritiek weg

Alphen aan den Rijn -

Groen in 't Wouts opvolger Kees van Velzen besloot de oeververbinding drie maanden geleden uit gebruik te nemen nadat duidelijk werd dat de Julianabrug ieder moment kon instorten.

Uit het vorige week donderdag gepresenteerde onderzoeksrapport blijkt dat de gemeente Alphen niet goed op de hoogte was van de risico's die de afgelopen jaren gelopen werden. De professoren menen dat Groen in 't Wout en zijn ambtenaren onvoldoende kennis hadden om de situatie te beoordelen. 'Ik ging af op de ambtelijke adviezen en als wethouder mag je toch op je ambtenaren vertrouwen? Hoe kon ik weten dat ze niet capabel genoeg waren?', zegt de oud-wethouder in de krant, die destijds verantwoordelijk was voor de brug.

Er is meer kritiek op de CDA'er. Hij kreeg in 2010 het advies om geen vrachtverkeer meer over de brug te laten rijden, maar besloot een second-, third- en zelfs een fouth opinion uit te voeren. De eerste drie rapporten zeiden allemaal 'geen vrachtverkeer', maar het onderzoeksbureau dat het laatste rapport uitbracht maakte zich minder zorgen en vond tevens een veel goedkopere oplossing. Groen in 't Wout koos juist voor die optie. Op 1 maart moet Van Velzen zich tegenover de gemeenteraad van Alphen verantwoorden voor de problemen aan de brug. Woensdag gaf het college van burgemeester en wethouders al een eerste reactie op het rapport.

Fotograaf: Josh Walet
Hans Groen in t Wout.'
Hans Groen in 't Wout

Koningin Julianabrug.'
Koningin Julianabrug

1 van de grote bruggen in Alphen aan den Rijn.