Politiek - CDA

« Vorige - Volgende »

Het kan verkeren...

9 maart 2012 - 13:23  •  Liesbeth Spies  •  reacties

Het kan verkeren...

Alphen aan den Rijn -

Een nieuwe en grote verantwoordelijkheid, maar met een even grote ambitie om samen te bouwen aan versterking van ons land en van ‘ons’ CDA. Ik ben ervan overtuigd dat het voorjaar ons energie en inspiratie geeft voor de lastige keuzes die gemaakt moeten worden. Veel mensen zijn onzeker over het behoud van hun baan, hun pensioen, de stijging van de kosten voor de zorg en hun woonlasten.Zij vragen van de overheid om daarin een heldere koers te varen.Ik ben ervan overtuigd dat veel mensen zich realiseren dat zekerheden van de afgelopen jaren ter discussie komen. Het is niet langer een gegeven dat onze kinderen het beter zullen krijgen dan wij het zelf hebben gehad, dat onze welvaart de komende decennia zal blijven groeien.

Het kabinet staat voor een aantal belangrijke beslissingen: hoe kunnen we voorkomen dat we alsmaar meer geld blijven uitgeven dan er binnenkomt? Durven we daarbij kritisch te kijken naar mogelijke hervormingen in de zorg, de sociale zekerheid en de woningmarkt? Hoe kunnen we dat doen en tegelijkertijd de meest kwetsbaren in de samenleving ontzien?

Binnen het CDA hebben we met het rapport van het Strategisch Beraad een belangrijke troef in handen, die ons in staat stelt het debat binnen de partij over onze koers indringend te voeren. We hebben daarbij ook een voorsprong op andere politieke partijen die dat debat over de toekomst van de eigen politieke beweging kennelijk minder nodig vinden. Vanuit een nieuwe verantwoordelijkheid probeer ik mijn steentje bij te dragen. Ik reken erop dat ook u uw talenten in blijft zetten voor ons land en onze politieke beweging en hoop u daarbij geregeld te blijven ontmoeten!


Liesbeth Spies
Minister voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Fotograaf: Josh Walet
CDA.'
CDA

Politieke partij