Nieuws

« Vorige - Volgende »

Lef, groen en verbindend; kernwoorden voor Alphen

3 september 2015 - 11:11  •  reacties

Lef, groen en verbindend; kernwoorden voor Alphen

Alphen aan den Rijn -

Voor de waarde 'groen' gaat het hier op de korte termijn bijvoorbeeld om wandel- en fietsroutes, en de Greenport – Boskoop en Sierteelt. Op de middellange termijn wordt er door de commissie onder andere verwezen naar een verbinding tussen Avifauna, Archeon en de Boskoopse tuinen. Ook wordt genoemd dat de Limes op de Werelderfgoedlijst moet komen (2019). Op de lange termijn ziet de commissie Citymarketing Alphen aan den Rijn als 100% zelfvoorzienend en CO2 neutraal.

Op het gebied van 'verbindend' ziet de commissie op de korte termijn (2015-2017) onder andere een ambassadeursnetwerk van trotse Alphenaren voor zich. Op de middellange termijn hoopt men onder meer de eerste Nederlandse bloemen- of bomenstad te zijn en het realiseren van frequent nachtvervoer tussen Leiden en Alphen op donderdag, vrijdag en zaterdag. Vanaf 2023 zou volgens de commissie de capaciteit van de N207 vergroot moeten worden en moet men de waterverbindingen optimaliseren.

Een greep uit de plannen voor het onderdeel 'lef' op de korte termijn laat het aantrekkelijk maken van de stadsentrees zien. Op de middellange termijn ziet de commissie deze entrees voor zich als 'typisch Alphens', bijvoorbeeld met behulp van vogels (Avifauna) of Romeinen (Archeon). Op de lange termijn ziet de commissie de oprichting voor zich van de 'Green-campus' als dé groen-opleiding in de breedste zin van het woord in Nederland.

Fotograaf: Josh Walet