Nieuws

« Vorige - Volgende »

PeuterStart is klaar voor de toekomst

1 december 2015 - 16:02  •  Junis Kinderopvang  •  reacties

PeuterStart is klaar voor de toekomst

Alphen aan den Rijn -

Spelen = leren
Op PeuterStart-locaties zijn kinderen van 2 tot 4 jaar welkom om samen te spelen en te leren. Zij krijgen bovendien een extra steuntje in de rug, omdat alle PeuterStart-groepen werken met een VVE-programma. VVE staat voor Voor- en Vroegschoolse Educatie. Het is bedoeld om alle kinderen gelijke ontwikkelingskansen te bieden. Zij groeien in hun sociale vaardigheden en mogen in een veilige omgeving oefenen met taal- en spraakvaardigheden. Dat extra zetje is zeker belangrijk voor kinderen die een achterstand hebben opgelopen of extra ondersteuning nodig hebben. Daarbij staat altijd het plezier voorop. Leren en proberen is veel belangrijker dan kunnen en kennen. 

Werken aan de toekomst
In de afgelopen weken is er veel te doen geweest over de toekomst van de peuterspeelzalen, ondergebracht bij de drie stichtingen SPA, SPR en SPB. De landelijke en lokale bezuinigingen noodzaakten tot ingrijpende en pijnlijke ontslagmaatregelen. Afgelopen week werd duidelijk dat het UWV niet akkoord gaat met de ontslagaanvraag voor de medewerkers van het SPR en SPB. Nu dit op deze manier onmogelijk is gemaakt, wordt er gezocht naar oplossingen, uiteraard spreken we daarover ook met de gemeente.

Marie-Louise van Mourik, directeur-bestuurder van Junis, is positief over de introductie van PeuterStart: “In de discussies over financiering en werkgelegenheid raakt de kern van ons werk soms ondergesneeuwd. Op onze PeuterStart-locaties worden kinderen op een leuke, gevarieerde en uitdagende manier voorbereid op hun toekomst.  Als het aan ons ligt, werken we daar in de komende jaren graag verder aan, samen met de gemeente en met onze samenwerkingspartners Boost.”

 

Fotograaf: Josh Walet
Junis Kinderopvang.'
Junis Kinderopvang

Verschillende vormen van professionele opvangvoorzieningen.