Nieuws

« Vorige - Volgende »

Trifolium en wonenCentraal tekenen intentieverklaring

30 juni 2016 - 13:57  •  wonenCentraal  •  reacties

Trifolium en wonenCentraal tekenen intentieverklaring

Alphen aan den Rijn -

Samen verwachten de woningcorporaties de toekomst beter aan te kunnen. WoonForte krijgt een omvang van ruim 10.000 woningen. Die schaal biedt een steviger basis voor alle eisen die er aan corporaties worden gesteld. WoonForte heeft wat meer financiële slagkracht en kan daardoor meer investeren in nieuwe en bestaande woningen en een gematigd huurbeleid blijven voeren.

Tot slot maakt de fusie het mogelijk om op een verantwoorde manier verder te werken aan het vergroten van de efficiency. Voor de huurders is dat prettig, al verandert er voor hen niet direct heel veel. Zo blijft ook het kantoor in Boskoop open.

Zienswijze en instemming
Vorig jaar heeft Dr. Ir. Rik Koolma onderzoek gedaan naar de voor- en nadelen van een fusie van beide corporaties. Koolma concludeerde dat een fusie voldoende voordelen biedt voor de gemeente, gemeenschap, huurders en medewerkers. De afgelopen maanden hebben de beide directeur-bestuurders en de adviseurs van Vannimwegen die de fusie begeleiden, gesprekken gevoerd met de gemeente, huurdersorganisaties en medewerkers.

De voorwaarden die deze partijen hebben meegegeven, zijn verwerkt in de fusie-effectvisie. Dit document laat zien hoe de voordelen van de fusie bereikt worden. Een gedegen risicoanalyse toont aan dat dit zonder veel risico of nadelen kan.

De twee corporaties sturen deze rapporten volgende week naar de gemeente voor een zienswijze en naar de huurdersorganisaties met het verzoek om instemming. Daarna moet ook de minister nog toestemming voor de fusie geven. Dat kan even duren; daarom de datum van 1 januari 2017.

Fotograaf: Josh Walet
Woonforte.'
Woonforte

Een woning waarin u zich thuis voelt.