Nieuws

« Vorige - Volgende »

Eisen turboles gelijk aan eisen normale zwemles

13 juli 2017 - 08:11  •  reacties

Eisen turboles gelijk aan eisen normale zwemles

Alphen aan den Rijn - Allereerst is De Thermen 2 een gecertificeerde zwemlesaanbieder. Zowel zwembad De Hoorn als zwembad AquaRijn, waar de turbolessen worden gegeven, voldoen aan de eisen van Nationaal Platform Zwembaden - Nationale Raad Zwemdiploma’s (NPZ) die aan de baden zelf worden gesteld. De Alphense zwembaden werken uitsluitend met gekwalificeerde lesgevers, ook tijdens de turbolessen. Uiteraard wordt aan alle geldende eisen voor de erkende ABC-diplomalijn voldaan.

Gemiddeld
De meeste kinderen leren zwemmen met één zwemles per week. Zij doen er gemiddeld 48 klokuren over om het zwemdiploma A te halen. Dat heeft onder meer te maken met de jonge leeftijd van de meeste leszwemmers. Als een kind een paar jaar ouder is, dan begrijpt het de instructies sneller en beter en bovendien is de motoriek beter ontwikkeld. Je kunt stellen dat een 10-jarige gemiddeld sneller een A-diploma zal halen dan een 5-jarige.

Proefles
Aan de turbolessen mogen kinderen niet zomaar meedoen. Er wordt tijdens een proefles gekeken door een gekwalificeerde zweminstructeur of het kind geschikt is voor de cursus waarin twee weken lang elke dag 4 uur wordt gezwommen. Het kind moet per se volkomen watervreesvrij zijn. Kinderen met bijvoorbeeld een wat mindere motoriek, een ontwikkelingsachterstand of met gedragsproblemen mogen de turbolessen niet volgen.

Iets meer tijd
Circa 70 procent van de kinderen, die aan een turbocursus deelnemen, haalt het A-diploma direct na afloop van de veertiendaagse cursus. De andere kinderen zijn een eind op streek, maar hebben gewoon net iets meer tijd nodig. Zij stromen direct na de zomervakantie in bij de wekelijkse zwemlessen.

Daarnaast is het natuurlijk zo dat elk kind dat zwemlessen volgt gebaat is met oefening, herhaling en vooral bijhouden van het geleerde. Dat geldt zowel voor de turbozwemmertjes als voor de reguliere leskinderen.

Fotograaf: Eveline Verhoeve