Politiek

« Vorige - Volgende »

Veel steun voor reddingsplan Alphense zwembaden

30 maart 2019 - 12:54  •  reacties

Veel steun voor reddingsplan Alphense zwembaden

Alphen aan den Rijn - Enkel de kleine splinterpartijen waren het donderdag 28 maart niet eens met het aanvullen van de tekorten over de jaren 2016 tot en met 2018 van de Alphense zwembaden. De overige negen partijen gingen, soms schoorvoetend, akkoord met dit voorstel van wethouder Gert-Jan Schotanus, zodat er een grote meerderheid was. De Thermen 2 kan opgelucht ademhalen, want zij krijgt nu 287.000 euro om het exploitatietekort op te vangen. De gemeenteraad vond dat het verleden moest worden afgehandeld voordat er naar de toekomst kon worden gekeken.

In de commissievergadering van 7 maart hadden alle oppositiepartijen hun ongenoegen over de tekorten geuit. Ook was de oppositie het niet eens met het bevriezen van de subsidie over 2019 op het niveau van 2018 (1.750.000 euro). Ernst-Jan Straver (PvdA) kwam toen met het voorstel om het oude tekort direct aan te vullen en het subsidieniveau vanaf 2019 bij de plannen voor 2020 en verder te behandelen. Wethouder Schotanus zag dat toen aan het einde van een zware avond met een verhit debat niet zitten.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 28 maart bleek dat de wethouder er een paar nachtjes over had geslapen en inzag dat het een goede oplossing is om het verleden van de toekomst te scheiden. "Het belangrijkste is om de zwembaden zekerheid te geven. Dat geeft rust voor de medewerkers en voor de bezoekers", zei Schotanus. "We willen met z’n allen de zwembaden behouden. Het verschil van mening zit in de route. Ik had direct het voorstel van de PvdA moeten aannemen. Vandaar nu dit voorstel om direct het oude tekort bij te passen en snel te gaan praten over de toekomst."

Fotograaf: Alphens EV