Nieuws

« Vorige - Volgende »

Rabobank staat voor de klas in Alphen aan den Rijn

12 maart 2018 - 18:05  •  Evelien Olders  •  reacties

Rabobank staat voor de klas in Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn - Ruim dertig medewerkers van Rabobank Groene Hart Noord verruilen deze week de Rabobank voor de schoolbank op twintig scholen in de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop, Zoeterwoude en Kaag en Braassem. Sander Kamp, jongerencoach bij Rabobank Groene Hart Noord, legt uit: "De financiële kennis van basisschoolleerlingen uit groepen 6 t/m 8 scoort onvoldoende, blijkt uit onderzoek van het Nibud. Financiële educatie heeft ook geen vaste plek in het onderwijs. Vandaar dat de Nederlandse Vereniging van Banken de gastles 'Bank voor de Klas' heeft ontwikkeld."

Rabobank Groene Hart Noord vindt het belangrijk een actieve bijdrage te leveren aan de financiële zelfredzaamheid van jongeren. Sander: "Niet eerder gaven zoveel collega's een gastles. Ik ben er trots of dat we op deze manier ca. 700 kinderen in de regio bereiken. Uit onderzoek blijkt namelijk ook dat wanneer je op jonge leeftijd leert omgaan met geld, je op latere leeftijd meer financieel redzaam bent. Oftewel: jong geleerd is oud gedaan!"

Cash Quiz
Met de interactieve Cash Quiz leren kinderen spelenderwijs omgaan met geld. Sander: "Na de les kan de klas ook kiezen om te sparen voor een gezamenlijk doel met de Spaarchallenge. Een leuke manier om geldzaken op de agenda te houden."

Meer informatie over Bank voor de Klas is te vinden op weekvanhetgeld.nl. Jongerencoach Sander Kamp en zijn collega Maayke Roel vertellen ook meer in Sanders blog en Maayke's video.

Fotograaf: PR Rabobank Groene Hart Noord
Tags: rabobank
Rabobank.'
Rabobank

Onderdeel van Rabobank Groene Hart Noord