Nieuws

« Vorige - Volgende »

Kinderen in het Groene Hart leren omgaan met (digitaal) geld

20 maart 2019 - 15:51  •  reacties

Kinderen in het Groene Hart leren omgaan met (digitaal) geld

Alphen aan den Rijn - "De overgang naar een steeds meer cashloze samenleving, maakt de noodzaak tot financiële educatie groter blijkt uit recent onderzoek van Nibud", aldus Maayke Roel adviseur Dagelijkse Bankzaken bij de Rabobank.

Het Nibud-onderzoek wijst uit dat de opkomst van contactloos betalen niet per se bijdraagt aan het financieel bewustzijn van kinderen. Maayke: "Vroeger was het duidelijk wanneer er geen euro meer in je spaarpot zat. Tegenwoordig heeft een deel van de jeugd nagenoeg geen cash meer in handen. Het zakgeld wordt steeds vaker online overgemaakt. Dat is een goede ontwikkeling, want de tijden veranderen nu eenmaal. Wat wel belangrijk is, dat kinderen een gevoel krijgen bij de waarde van het geld op hun rekening. Het is niet zo dat digitaal geld onbeperkt vloeit, wat sommige kinderen in eerste instantie denken. Het jong starten met gebruik van de pinpas en bankieren app kan helpen."

Slim én veilig omgaan met geld
"Ik ben er trots op dat we ook dit jaar weer met zoveel collega’s van onze drie vestigingen in Roelofarendsveen, Nieuwkoop en Alphen aan den Rijn kinderen uit groepen 6 tot en met 8 iets bij mogen bijbrengen over het slim en veilig omgaan met geld", licht Maayke toe. Tijdens de gastles Bank voor de Klas gaan de kinderen in groepjes de strijd met elkaar aan tijdens de interactieve digitale Cash Quiz. "Niet alleen leuk, maar vooral ook leerzaam!", aldus Maayke.

Bekijk de video hieronder voor een impressie van de Rabobank gastlessen in 2018

Fotograaf: Rabobank Groene Hart Noord
Tags: rabobank, geld