Nieuws

« Vorige - Volgende »

'Talent op de vlucht' krijgt vervolg in het Parktheater

8 februari 2016 - 13:29  •  reacties

Talent op de vlucht krijgt vervolg in het Parktheater

Alphen aan den Rijn -

Negen vluchtelingen uit de Alphense noodopvang speelden vrijdag 5 februari hun indrukwekkende voorstelling in kerkgebouw Het Kruispunt. De tweehonderd toehoorders gaven hen een staande ovatie. Jan de Vries, een van de vrijwilligers die dit tot stand brachten, uit ter plekke de wens: "Wie kan zorgen dat deze voorstelling verder gaat, roep ik bij deze op." Productiehuis Alphen (PA), De Muziekfabriek en ParkVilla pakken die handschoen op: vrijdag 12 februari is de voorstelling opnieuw te zien, maar nu in het Parktheater.

Talent op de vlucht
De dramatische verhalen worden gespeeld door zeven amateur-acteurs en twee professionals uit Syrië. Zij leven samen met meer dan 1100 anderen in de noodopvang in de gevangenis van Alphen aan den Rijn. Elk mens daar heeft zijn eigen verhaal, waarvan er negen zijn verwerkt in de voorstelling. De monologen zijn in het Arabisch, maar dankzij het intensieve spel van de acteurs komen de dramatische scènes tot leven. De acteurs lichten met behulp van een tolk de verhalen na afloop toe.  

De opbrengst van de avond gaat, na aftrek van de kosten, naar de activiteitenpot van de Alphense noodopvang.  

Tickets
‘Talent op de vlucht’ is vrijdag 12 februari te zien in het Parktheater in Alphen aan den Rijn. De voorstelling begint om 20.30 uur, de zaal opent om 20.00 uur. Wegens succes is de voorstelling ook op zondagavond 14 februari te zien. Ook dit keer begint de voorstelling om 20.30 uur.

Kaarten kosten €8,- en kunnen worden gereserveerd door een e-mail te sturen naar nancy@stichtingpa.nl.

Foto: Tammo Strijker

Fotograaf: Josh Walet
Parktheater.'
Parktheater

Kunst en cultuur bij Parkexpressie, gelegen in Park Rijnstroom.