Nieuws

« Vorige - Volgende »

Stichting PA speelt Kerst met Klivia in het Parktheater

28 november 2016 - 10:12  •  reacties

Stichting PA speelt Kerst met Klivia in het Parktheater

Alphen aan den Rijn - Al tien jaar maakt Productiehuis Alphen (PA) professionele kerstvoorstellingen met amateurs. Het script voor de tiende kerstvoorstelling is gebaseerd op de iconische televisieserie 'Ja Zuster, Nee Zuster' van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink, die door de VARA is uitgezonden tussen 1966 en 1968. PA heeft niet zomaar gekozen voor dit stuk. 'Ja zuster, Nee zuster' heeft een bepaald soort naïviteit waar regisseur Jan Laman -die ook de eerste kerstvoorstelling van PA regisseerde- gek op is. "Met naïviteit kun je theaterpubliek zo héerlijk inpakken", vindt hij.

Het idee om een kerstvoorstelling op basis van 'Ja Zuster, Nee Zuster' te maken is van Nancy Ubert, artistiek leider van PA. Uiteindelijk hebben verschillende mensen meegedacht over het script dat speciaal voor PA werd ontwikkeld en verder afgeschreven is op het lijf van de spelers die meedoen. 

Speeldata
Donderdag 15 december gaat de voorstelling in première in het Parktheater. Daarna staat PA nog zes keer op het podium, op 16, 18, 21, 23, 24 en 26 december. Kaartjes a zestien euro zijn te koop via het Parktheater.

Fotograaf: Josh Walet
Parktheater.'
Parktheater

Kunst en cultuur bij Parkexpressie, gelegen in Park Rijnstroom.