Nieuws

« Vorige - Volgende »

Auditie kinderen voor kerstvoorstelling Scrooge!

9 mei 2019 - 13:22  •  Productiehuis Alphen  •  reacties

Auditie kinderen voor kerstvoorstelling Scrooge!

Alphen aan den Rijn - Productiehuis Alphen (PA) speelt dit jaar een eigen versie van A Christmas Carol van Charles Dickens. De voorstelling heet Scrooge! De tekst wordt geschreven door tekstschrijver Thirza Zellerer en regisseur Nancy Ubert. Het spel wordt afgewisseld met liedjes.

Scrooge!
Ebenezer Scrooge is de hoofdpersoon in A Christmas Carol. Deze gierigaard wordt op kerstdag met zijn gedrag geconfronteerd door de geesten van het verleden, het heden en de toekomst. De geesten leiden Scrooge door zijn leven en laten zien hoe het met hem afloopt als hij zijn leven niet betert. Natuurlijk is het eind goed al goed, want het is tenslotte kerst…

Kinderrollen
In Scrooge! is een grote rol weggelegd voor een jonge tiener (10-14 jaar), die Tiny Tim gaat spelen. Tim is het zieke kleine broertje (of als dat beter uitkomt: zusje) van Bob Cratchit, de boekhouder van de vrekkige Ebenezer Scrooge.
Kleinere rollen zijn er voor de weeskinderen. Deze kinderen vormen met z’n allen ook een koortje. Voor deze rollen is het nodig dat je behoorlijk kunt zingen.
Alle kinderrollen worden twee keer ingevuld.

Repetities verplicht
Voor het meedoen aan de kerstvoorstelling Scrooge! geldt een aantal voorwaarden. Er wordt veel toewijding gevraagd. Zo zijn alle repetities op elke dinsdagavond voor iedereen verplicht. In december moeten alle spelers de hele maand beschikbaar zijn en er zijn in oktober en november twee verplichte werkweekenden. In de officiële schoolvakanties zijn geen repetities. Het repetitieproces is zwaar, zowel voor de kinderen als voor hun familie.

Auditie kinderen
De auditie voor de kinderen is op maandag 20 mei van 18.30 tot 21.00 uur in het theater van Parkvilla, Park Rijnstroom, Alphen aan den Rijn. De auditie bestaat uit een opwarming, een workshop en een auditieronde.
De uiterste aanmeldingsdatum voor de kinderauditie is 17 mei. Auditanten krijgen na aanmelding een inschrijvings- en informatiepakket. Aanmelden graag via info@stichtingpa.nl onder vermelding van: kinderauditie Scrooge 2019.

Meer informatie over PA is te vinden op www.stichtingpa.nl

Fotograaf: PR Productiehuis Alphen / Hans Verbeek