Nieuws

« Vorige - Volgende »

Recordbedrag Alphense Glazen Huis: 53.192,91 euro

24 december 2013 - 15:02  •  reacties

Recordbedrag Alphense Glazen Huis: 53.192,91 euro

Alphen aan den Rijn -

Daar zat toen een donatie van 17.000 euro bij van Ronde Tafel 84 Oude Rijn, die zich een dag lieten opsluiten aan de vooravond van de 2012-actie. Dinsdag om 14.30 uur mochten de radio-dj's van Alphen Stad FM/TV het huis verlaten. Zij hadden 139 uur opgesloten gezeten in hun tijdelijke glazen woning.

'Eindelijk weer naar buiten', zei Kevin van Arnhem (25). Hij zat voor de derde keer in Het Alphense Glazen Huis. Debutanten Erik Joustra (51) en Mike Mourits (22) kenden moeilijke momenten in de week. 'Het was erg zwaar maar we hebben het volbracht', aldus Joustra. Mourits: 'Vooral de scholenacties op vrijdag waren ontroerend. Ongelooflijk wat een geld zij ophaalden.' De 32-jarige Trimp wandelde voor de tweede keer het glazen huis uit. 'Hier mogen we heel trots op zijn. Dit is een bijzonder fraai resultaat!'

Record verzoekplaten
Er is dit jaar een recordaantal platen aangevraagd. Gemiddeld zo'n 120 per dag. 'We hebben een hele nieuwe doelgroep aangeslagen. Dit jaar bereikten we niet alleen de jonge luisteraars en kijkers, maar ook de vijftigplussers', vertelt De Bruin. 'Samen met de andere Rijnpleinactiviteiten was het gezellig druk.'

Meer dan dertig landelijk-, regionaal- en lokaal bekende artiesten traden op in Het Alphense Glazen Huis. Onder anderen: De Kraaien (Ik vind je lekker), Tim Akkerman (voormalig frontman van Di-Rect), Kraantje Pappie en Fata (Waar is Kraan?), Joey & Bibi (Oh Oh Cherso), Barry Badpak (Kamelenteen) en Anna Verhoeven (Nederlandse Birdy).

Vier dj's eten een week lang niet
Kevin van Arnhem, Erik Joustra, Mike Mourits en Peter Trimp bewoonden van 18 tot en met 24 december het glazen huis op het Rijnplein in Alphen aan den Rijn. Zij maakten zes dagen lang nonstop radio op Alphen Stad FM. Het glazen huis werd met dertien camera's geregistreerd en live uitgezonden op Alphen Stad TV en internet.

Het Alphense Glazen Huis stond dit jaar op het vlakke deel van het Rijnplein, pal voor Theater Castellum. De vier radio-dj's eten een week lang niet. Zij leefden een week op shakes. Die worden geleverd door supermarktketen Hoogvliet, de hoofdsponsor is van Het Alphense Glazen Huis 2013.

Fantastische acties
'Het is zo ontzettend gaaf dat zo veel mensen in actie zijn gekomen', besluit De Bruin. Het Ashram College haalde met diverse acties 10.000 euro op. CSG Groene Hart Leerpark kwam tot maar liefst 7500 euro. Ook veel basisscholen hadden geld ingezameld. Hoofdsponsor Hoogvliet doneerde op de slotdag: 5000 euro.

Voor de derde keer organiseerde de lokale omroep van Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude haar eigen glazen huis-actie. Het geld wordt aan 3FM overhandigd en maakt onderdeel uit van het totaal bedrag van 3FM Serious Request. Het goede doel (Rode Kruis) van dit jaar is de stille ramp 'Kinderen die sterven door diarree'.

Fotograaf: Josh Walet
Het Alphense Glazen Huis.'
Het Alphense Glazen Huis

Vier DJ's worden zes dagen lang opgesloten.