Nieuws

« Vorige - Volgende »

Pinksterweekend in Archeon Museumpark

4 juni 2019 - 10:49  •  reacties

Pinksterweekend in Archeon Museumpark

Alphen aan den Rijn - De Vikingen hebben hun kampement opgeslagen in Archeon. Er zijn tal van kraampjes die alles verkopen van sieraden tot kleding, zeep tot honingwijn, wapentuig tot speelgoed. Ook zitten de Vikingen niet graag stil, zij vertellen graag over het dagelijks leven in de vroege middeleeuwen. Dagelijks geven zij een demonstratie van de verschillende wapens en harnassen die door de Vikingen werden gebruikt en gedragen.

Doe ook mee met de Pinksterprocessie door Gravendam, het middeleeuwse stadje. De broeders zoeken wimpeldragers, klokkenluider, wierookvatdrager, vuurdragers en zingende processiegangers. Voordat de Processie start nemen we de rollen door en houden we een zangoefening. Na afloop van de Processie krijgt iedere deelnemer een kleine middeleeuwse lekkernij.

Geniet op Tweede Pinksterdag, maandag 10 juni, van een heerlijke Pinksterbrunch inclusief gratis entree tot het park! De Pinksterbrunch begint om 11.00 uur en eindigt om circa 13.00 uur. Na de brunch heeft u ruim de gelegenheid voor een bezoek aan het park. Bij de entree ontvang u een dagprogramma waar alle activiteiten van de dag op vermeld staan.

Fotograaf: PR Archeon
Archeon.'
Archeon

In het Archeon beleef je zelf de geschiedenis.