Nieuws

« Vorige - Volgende »

Olifant als protest tegen circus op het Rijnplein

10 juli 2012 - 14:32  •  reacties

Olifant als protest tegen circus op het Rijnplein

Alphen aan den Rijn -

GEEN TIJD? TEKEN HIER DE PETITIE ONLINE

“Veel mensen staan niet stil bij wat er gebeurt met een olifant nadat de circusshow is geëindigd, of hoe zo’n machtig dier wordt getraind. Wij maken een einde aan het verborgen leed van circusdieren en bieden een uniek en pijnlijk kijkje achter de schermen van het circus”, aldus Leonie Vestering, directeur van Wilde Dieren de Tent Uit. Olifant Alile is geboren in Afrika en naar Europa verscheept om in het circus te werken. Haar naam betekent ‘zij huilt’ in het Malawisch. Net als andere circusolifanten staat ze meer dan 17 uur per dag vastgeketend aan voor- en achterpoot. Tijdens de olifantentournee verzamelen de betrokken dierenbeschermingsorganisaties handtekeningen voor een verbod op wilde dieren in circussen. De petitie is inmiddels door meer dan 70.000 Nederlanders ondertekend.

In Nederland is er geen specifieke wetgeving die wilde dieren in circussen, zoals olifanten, tijgers en leeuwen, beschermt. Circussen zijn hierdoor niet gebonden aan eisen voor huisvesting, training en verzorging van hun dieren. In de praktijk levert dit situaties op waarin wilde dieren ernstig in hun welzijn en intrinsieke waarde zijn aangetast, maar ook een gevaar vormen voor de openbare orde en veiligheid.

Op het Rijnplein worden op dinsdag 10 juli van 11:00 tot 15:00 handtekeningen verzameld voor een verbod op wilde dieren in het circus.

GEEN TIJD? TEKEN HIER DE PETITIE ONLINE

Fotograaf: Josh Walet
Rijnplein.'
Rijnplein

Het hart van Alphen aan den Rijn.