Nieuws

« Vorige - Volgende »

Vissen naar plastic afval in Alphen aan den Rijn

30 september 2016 - 16:55  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Vissen naar plastic afval in Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn - De initiatiefnemers Johan van Veen en Fred Booy vissen samen met de gemeente Alphen aan den Rijn, VVV-Boskoop, scoutingverenigingen, de kwekers, de Alpha Rangers en inwoners het afval langs de wegen en sloten in de gemeente op.

Vorig jaar zijn blikjes, plastic tassen, teeltpotten, maar ook fietsen uit de sloten van Alphen aan den Rijn en Boskoop gevist. Met deze visactie willen de initiatiefnemers niet alleen meehelpen aan een schoner milieu en een gezondere leefomgeving. Zij willen de (jonge) inwoners van de gemeente laten zien hoeveel zwerfafval er in de omgeving ligt, welke schadelijke invloeden dat heeft op het milieu en de mens en hoe je afval (beter) kunt scheiden. Op 7, 8 en 10 oktober  zijn op verschillende plaatsen 'visactiviteiten'.

Op vrijdag 7 oktober vissen de kinderen van de buitenschoolse opvang Jip en Janneke, Buitenspel, De Boomhut, De Verrekijker, Avontuur, Idefix, Pancratius Junis naar afval. Op zaterdag 8 oktober vissen de scouts van de Schouw de sloten in Boskoop schoon, samen met de VVV-Boskoop die mee doet met een boot.

De leerlingen van het Wellantcollege nemen het stokje over van de scouts op de Dag van de Duurzaamheid op maandag 10 oktober. Zij ronden de driedaagse schoonmaakactie af.

Meedoen?
Wilt u ook meedoen? Dat kan! Op zaterdag 8 oktober kunnen ook vrijwilligers deelnemen aan de actie. U kunt zich hiervoor aanmelden door een email te sturen naar johanvanveen65@gmail.com

Wilt u liever zelf het initiatief nemen en een dag organiseren om afval te vissen? Neem dan contact op met de gemeente Alphen aan den Rijn. De gemeente geeft het benodigde werkmateriaal kosteloos in bruikleen en regelt de afvoer van afval. U kunt hiervoor 14 0172 bellen.

Fotograaf: Josh Walet