Nieuws

« Vorige - Volgende »

Nieuwjaarsreceptie gemeente

2 januari 2012 - 21:41  •  reacties

Nieuwjaarsreceptie gemeente

Alphen aan den Rijn -

We moeten met elkaar samenwerken, naar elkaar luisteren en op signalen uit de maatschappij letten om tijdig te kunnen ingrijpen als iets fout dreigt te gaan. Communicatie is belangrijk, maar ook duidelijkheid. Het verlenen van vergunningen en de controle op naleving wordt strakker geregeld. 

2012 wordt een moeilijk jaar voor mensen met een uitkering en er komt een zware taak voor de gemeente bij. De burgemeester prees de Alphense gemeenteraad voor de wil om samen te werken en naar elkaar te luisteren. We hebben dat nodig. 

Ook wees de burgemeester op de noodzaak om een economisch sterke regio te worden. Grote steden als Rotterdam en Amsterdam gaan hun agglomeraties versterken. We moeten alert zijn om als kleinere gemeente in het Groene hart economisch mee te kunnen blijven doen. Alleen door met anderen zoals Gouda samen te werken en grote aandacht aan het verkeer en de infrastructuur te geven kunnen we de concurrentie voor blijven. 

Nadat Eenhoorn alle aanwezigen een gelukkig nieuwjaar had gewenst, ging wethouder Michel du Chatinier over tot het uitreiken van de prijzen voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Avci Gulsen werd vrijwilliger van het jaar. Het Bunkertje, Wim Bloemzaad en de basisschool De Weerklank kregen prijzen in andere categoriën.

Na afloop was er een gezellig samenzijn in de hal van het gemeentehuis.

 

Fotograaf: Josh Walet
Gemeente Alphen aan den Rijn.'
Gemeente Alphen aan den Rijn

Gemeentehuis van Alphen aan den Rijn.