Nieuws

« Vorige - Volgende »

Nieuwjaarsreceptie 2 januari 2012

5 januari 2012 - 15:35  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Nieuwjaarsreceptie 2 januari 2012

Alphen aan den Rijn -

Op maandag 2 januari heeft de gemeente Alphen aan den Rijn samen met de inwoners geproost op een nieuw jaar. De nieuwjaarstoespraak van burgemeester Eenhoorn kunt u hier vinden. Tijdens de nieuwjaarsreceptie werden ook de vrijwilligersprijzen en de YouRAlphen Toekomstprijs uitgereikt.

Uitreiking vrijwilligersprijzen
Wethouder Du Chatinier heeft in samenwerking met Participe de vrijwilligersprijzen uitgereikt. Gulsen Avci, vrijwilliger bij de Haci Bayram Moskee, werd door de jury verkozen tot vrijwilliger van het jaar.

De prijs voor vrijwilligerorganisatie van het jaar ging naar ‘Het Bunkertje’, soos en disco voor tieners en volwassenen met verstandelijke en lichamelijke beperkingen. 


Ook dit jaar gaat er een eervolle vermelding naar een vrijwilliger die op vele fronten actief is, iemand die altijd klaar staat voor mensen in zijn omgeving. De jury heeft daarom besloten de heer Wim Bloemzaad de Oeuvreprijs toe te kennen.



YouRAlphen Toekomstprijs gaat naar ‘De Weerklank’
De Weerklank, school voor slechthorende kinderen, ontving dit jaar de YouRAlphen Toekomstprijs. De Weerklank is een school voor slechthorende kinderen en kinderen met spraak-/ taalproblemen uit de regio Zuid-Holland (Noord). In Alphen aan den Rijn verzorgt De Weerklank het onderwijs voor ongeveer 90 leerlingen.

Omdat voor kinderen met een communicatieve en/of auditieve handicap het zingen van gewoon een liedje niet zo vanzelfsprekend is, is De Weerklank gestart met het zingen van leuke en aantrekkelijke kinderliederen rond een thema of naar aanleiding van een prentenboek samen met de hele school. Soms wordt gezamenlijk gezongen bij een toneelstukje. De tekst van een liedje is vaak te moeilijk of gaat te snel voor deze doelgroep. Voor kinderen met spraaktaalproblemen is het onthouden van een tekst bijzonder lastig. Het plezier in zingen dreigt dan te vergaan. Door samen te zingen, ondersteund met goede audio visuele middelen, kunnen de kinderen plezier beleven aan het zingen en muziek maken. Via een beamer laat De Weerklank de tekst zien.

YouRAlphen is een stimuleringsprijs van Gemeente Alphen aan den Rijn, bedoeld voor een initiatief of groep mensen die zich inzet voor de jeugd. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 2500 euro. 

                                             

Fotograaf: Josh Walet