Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphen blijft naam fusiegemeente

30 oktober 2012 - 16:21  •  reacties

Alphen blijft naam fusiegemeente

Alphen aan den Rijn -

De drie gemeenteraden kwamen in het Alphen Business Center bijeen voor een besloten radenconferentie om de onenigheid over het naamgevingstraject bij te leggen.

Er is niet gesproken over de keuze voor Alphen aan den Rijn of Rijn en Gouweland, maar wel over de wijze waarop de beslissing tot stand is gekomen. Waar Boskoop en Rijnwoude zich al langer met het fusietraject hadden vereenzelvigd en daardoor hun ambities al duidelijk verwoord hadden, bleven de ambities van de gemeente Alphen meer op de achtergrond; schrijft de klankbordgroep in een verklaring.

De raad van Alphen wilde volgens het persbericht niet nodeloos domineren en uit voorzichtigheid was de raad terughoudend zijn verlangens duidelijk te formuleren. In de zaak van de naamgeving heeft zich dat gewroken. De Alphense raadsleden zien nu in dat er meer zichtbaar commitment en duidelijkheid wordt gevraagd, ook als die duidelijkheid vergt af en toe 'nee' te zeggen.

In theorie kan de nieuwe gemeenteraad in 2014 de naam van de fusiegemeente nog aanpassen. De raadsleden hebben maandag verder met elkaar besproken hoe zij de laatste periode tot aan de fusie vorm willen geven. Politici beloven elkaar op te zoeken om bij elkaar in te burgeren en bekend te raken met de belangrijke onderwerpen op de politieke agenda's van elke gemeente.

Fotograaf: Josh Walet