Nieuws

« Vorige - Volgende »

Druk bezochte nieuwjaarsreceptie Alphen

2 januari 2013 - 21:07  •  reacties

Druk bezochte nieuwjaarsreceptie Alphen

Alphen aan den Rijn -

2013 wordt een jaar waarin hij hoopt dat de partijen laten zien wat de kracht van samenwerking is. Het is het jaar waarin de partijen campagne gaan voeren voor de verkiezingen van de nieuwe gemeenteraad in 2014.  

Het nieuwe jaar wordt ook het jaar waarin de service van de gemeente naar de burgers op een hoog niveau moet worden gebracht. In het kader daarvan is het serviceplein ontwikkeld.  

Na Eenhoorn nam wethouder Michel du Chatinier het woord om de vrijwillegersprijzen uit te reiken, inmiddels een traditie die gekoppeld is aan de receptie. Dit jaar stond creatief omgaan met weinig geld centraal bij de beoordeling van vrijwilligers en vrijwilligersorganisatie. 

De winnaars waren:
C Feytal van de Papierwinkel, vrijwilliger van het jaar. 
Zijn organisatie helpt 1500 tot 2000 mensen in Alphen met het invullen van formulieren voor belasting, toeslagen etc. 

De stichting Geldzorg Alphen aan den Rijn, organisatie van het jaar.  
Voortgekomen uit het diakonaal platform helpt deze organisatie met 40 vrijwilligers ruim 700 gezinnen met financiële problemen en bij schulsanering. Du Chatinier benadrukte de uitstekende prestaties en de betrouwbaarheid van de stichting als hulpverleners. 

Daarnaast kreeg mw. J. Kammeraad de oevreprijs
Zij  werkt al meer dan 15 jaar als vrijwilligster in verzorgingstehuis Oudshoorn en helpt daar bij het organiseren van de zang-en kerkdiensten. Zichtbaar ontroerd nam mevrouw Kammeraad de prijs in ontvangst.  

De "Your Alphen Toekomstprijs" ging naar Jan Jonker van The Blue Cap Foundation
Jan verloor zijn kleinzoon bij een ongeluk in een zwembad, waarbij een wateruitlaat vacuum zoog en zijn kleinzoon niet meer boven kon komen en verdronk.  Met zijn stichting controleert Jan zwembaden door heel Europa, geeft adviezen en deelt aan die baden, die het verdienen een keurmerk uit.  

Fotograaf: Josh Walet