Nieuws

« Vorige - Volgende »

Rondweg bij Maximabrug niet uitgesloten

29 september 2011 - 17:15  •  reacties

Rondweg bij Maximabrug niet uitgesloten

Alphen aan den Rijn -

De provincie Zuid-Holland is toch bereid mee te denken over een grote rondweg bij de Maximabrug. Dat schrijft Gedeputeerde Staten in een brief aan de Alphense wethouder Tseard Hoekstra.

Alphen, Rijnwoude en Zuid-Holland gaan met elkaar in gesprek over de noodzaak van de grote rondweg. 'Op dit moment zeggen wij geen nee', aldus een zegsman van de provincie.

De kans dat de Maximabrug tussen Alphen en Koudekerk er komt leek dit weekend ontzettend klein. In AD Groene Hart benadrukte gedeputeerde Liesbeth Spies dat er definitief geen grote rondweg komt. En dat is juist dé eis van de gemeenteraad van Alphen om de oeververbinding, die miljoenen euro's kost, aan te leggen. Rijnwoude wil een kleine variant, maar daar ziet Alphen niets in.

De mening van de CDA-gedeputeerde uit Alphen is een flinke tegenvaller voor haar plaatsgenoten. 'De provincie heeft geen geld gegeven voor de aanleg van een opgetuigde brug met mogelijkheden voor een grote rondweg', aldus Spies. Alphen hoeft zich geen illusies te maken over woningbouw in de Gnephoek, om daarmee de grote rondweg door de Gnephoek te kunnen betalen. Spies: 'Ik dacht het niet.'

 

Provincie sinds januari tegen

De provincie Zuid-Holland heeft wethouder Tseard Hoekstra per brief laten weten tegen een grote bypass (grote rondweg van Gnephoek naar N207) bij de Maximabrug te zijn. Het schrijven is in januari al verstuurd, maar dook deze maand plotseling op. 'Dit is al een oude brief, van het vorige provinciale college en bovendien achterhaald. Iedereen weet dat de provincie al die tijd al zegt: wij zijn niet vóór zo'n grote bypass', aldus Hoekstra.

Zijn pogingen lijken alleen weinig tot geen indruk te maken bij het provinciebestuur. 'Ik zie daarin zeker kansen', zegt Hoekstra strijdlustig. 'Als ik het idee zou hebben dat verder overleg nutteloos zou zijn, zou ik het ook niet doen. Uiterlijk maart 2012 moet er duidelijkheid zijn of de brug er komt en of een rondweg er dan later ook inzit.' In de gemeenteraad van Alphen gaan inmiddels steeds meer stemmen op om de stekker definitief uit de Maximabrug te trekken.

Fotograaf: Josh Walet
Tseard Hoekstra.'
Tseard Hoekstra

Wethouder in de gemeente Alphen aan den Rijn