Nieuws

« Vorige - Volgende »

Rode Kruis maakt zich klaar voor vluchtelingen

29 september 2015 - 10:29  •  reacties

Rode Kruis maakt zich klaar voor vluchtelingen

Alphen aan den Rijn -

Het Rode Kruis wil onder andere in Alphen een ‘welkomswinkel’ inrichten voor de vluchtelingen en er is overleg met de Marokkaanse gemeenschap over hulp. De hoop is er dat de Marokkaanse gemeenschap in Alphen het Rode Kruis wil helpen met vertaalwerk, EHBO en sociaal werk.

De hulpgoederen stapelen zich ondertussen al hoog op in het Rode Kruisgebouw. Dozen en zakken vol met kleren, schoenen, toiletartikelen en kinderspeelgoed staan al klaar. Dit zijn allerlei goederen die de vluchtelingen in de zogenoemde ‘welkomswinkel’ gratis kunnen krijgen.

De vrijwilligers vinden het geweldig om te zien dat er zo veel positieve reacties binnen komen, dit staat wel in schril contrast met alle heftige reacties over de komst van de vluchtelingen op allerlei sociale media en in commentaren op websites. Gelukkig voeren de positieve reacties de boventoon.

De vrijwilligers van het Rode Kruis verwachten dat het onderzoek naar de mogelijke opvanglocatie binnenkort afgerond zal zijn. Het Rode Kruis vindt het uiteraard belangrijk dat de locatie goed bekeken wordt, het moet namelijk wel veilig zijn voor de opvang van vluchtelingen.

Bron: AD

Fotograaf: Josh Walet
ActiVite Rijnzate.'
ActiVite Rijnzate

Samen voor de beste zorg.