Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphense reddingsbrigade in actie voor Serious Request

21 december 2015 - 09:44  •  reacties

Alphense reddingsbrigade in actie voor Serious Request

Alphen aan den Rijn -

The next generation: aandacht voor jongeren die moeten overleven onder de meest extreme omstandigheden. The next generation verdient toekomstperspectief, maar daarvoor is wel opleiding en persoonlijke ontwikkeling nodig. Voor deze stille ramp, deze miljoenen kinderen en jongeren, zamelen Reddingsbrigades uit heel Nederland geld in.

Verenigd in Serious Rescue, zullen de vrijwilligers van de reddingsbrigade van Venlo naar Heerlen varen. Een vaartocht van zo’n 100 kilometer, waarvoor 3 dagen in een lang lint van reddingsboten wordt gevaren. Het doel van de actie is uiteraard om vooraf en onderweg zoveel mogelijk geld op te halen via sponsoren en andere activiteiten. De kosten van de vaartocht worden gedragen door de brigades zelf en bijdragen van leveranciers, zodat  een zo groot mogelijk bedrag ten goede kan komen aan het goede doel. De boten die voor deze actie worden gebruikt staan los van de capaciteit die in deze periode voor de reguliere waterhulpverlening gewenst is en beschikbaar blijft voor normale reddingsacties in Nederland.

Het ene goede doel helpt op deze manier het andere goede doel, want samen redden we het beter. De Alphense Reddingsbrigade vaart met twee boten mee. De bemensing van de boten bestaat uit 2 leden van de Leidse Reddingsbrigade, 3 leden van de Reddingsbrigade Leidschendam en 11 leden van de Alphense Reddingsbrigade.

Het startschot voor Serious Rescue zal op zaterdagochtend 19 december om 08.30 uur worden gegeven in Venlo, maandagmiddag 21 december zal het verzamelde bedrag in de vorm van een cheque worden overhandigd aan de 3FM dj’s van het Glazen Huis in Heerlen.

De Alphense delegatie is vrijdagmiddag vanaf de brandweerkazerne vertrokken naar Venlo om vanaf daar deel te kunnen nemen aan deze actie.

Fotograaf: Josh Walet