Nieuws

« Vorige - Volgende »

Nieuws van Alphens.nl voortaan ook op NU.nl

6 januari 2016 - 17:51  •  reacties

Nieuws van Alphens.nl voortaan ook op NU.nl

Alphen aan den Rijn -

NU.nl experimenteert al ruim anderhalf jaar met regionaal nieuws in de apps. Daarvoor werkt NU.nl in bepaalde regio’s samen met lokale partners, zoals met AT5 in Amsterdam. "NU.nl wil steeds relevanter worden voor zijn lezers. Het aanbieden van regionaal nieuws sluit haarfijn op die strategie aan", aldus Chris Heijmans, manager mediapartners & branded content bij NU.nl.

Door de samenwerking met Alphens.nl telt NU.nl momenteel negen regionale katernen. "We zijn ontzettend blij uit te kunnen breiden in Alphen aan den Rijn. Als het gaat om lokale nieuwssites neemt Alphens.nl echt een voortrekkersrol in", aldus Heijmans. "De oprichters en redactie staan met hun neus bovenop de laatste digitale ontwikkelingen, net als bij NU.nl het geval is. Wat dat betreft zijn we een ontzettend goede match."

Ook Alphens.nl heeft zin in de aanstaande samenwerking. "Tijdens onze gesprekken met NU.nl bleek dat we er op veel vlakken eenzelfde filosofie op na houden", zegt Jurre van Eyndhoven, commercieel manager van Alphens.nl. "Bij Alphens.nl proberen we heel veel te experimenteren met nieuwe content en nieuwe technologie. Bang dat iets een keer niet aanslaat zijn we nooit; daar leer je van, en daar word je als platform uiteindelijk beter en sneller van."

"We gaan er nu voor zorgen dat nóg meer mensen ons nieuws lezen, en dat doen we heel graag samen met NU.nl. We denken dat onze klanten, zowel lezers als adverteerders, onze samenwerking een goede zet vinden", besluit Van Eyndhoven.

Het regionale nieuws van Alphens.nl is niet alleen te vinden in de NU.nl-apps, maar ook via het speciale regiokatern NU.nl/regio.

Fotograaf: Josh Walet