Nieuws

« Vorige - Volgende »

Primeur: komst duobed in verpleeghuis Oudshoorn

25 oktober 2017 - 09:17  •  reacties

Primeur: komst duobed in verpleeghuis Oudshoorn

Alphen aan den Rijn - Wanneer de helft van een koppel in een verpleeghuis woont, is het meestal niet mogelijk om samen in een bed te slapen. Logeren behoort wel tot de mogelijkheden, maar vaak worden dan twee ziekenhuisbedden -inclusief hek en hoogteverschil- naast elkaar geschoven. Écht tegen elkaar aankruipen in bed zit er niet in.

Het personeel van het Alphense verpleeghuis besloot om na te denken over een oplossing. In samenwerking met de technische dienst en een matrassenleverancier werd het duobed ontwikkeld: ruimte voor twee personen en de gemakken van een ziekenhuisbed. "Het unieke aan dit bed is dat het naadloos aansluit bij het verpleeghuisbed met bedhekken die anders altijd in de weg zitten. Men ligt op dezelfde hoogte, heeft geen last van een kier tussen het ene en het andere matras én het bed wordt opgemaakt als een normaal tweepersoonsbed, zoals thuis. En mocht de bewoner 's nachts verzorging nodig hebben, dan kan dat", aldus Marianne Wijtman, clustermanager bij Oudshoorn en initiatiefnemer.

Bij Oudshoorn is er een stichting die subsidie heeft gegeven voor twee duobedden. De prijs van een duobed is duizend euro.

Enthousiast
Tegen EenVandaag sprak Wijtman: "Waarom hebben we dit niet eerder bedacht? Het is eigenlijk heel klein, maar zo groots in gebruik als je kijkt naar gevoel, emotie en hoeveel mensen je daar écht blij mee maakt." Bewoners en familieleden zijn dan ook enthousiast over het duobed.

Fotograaf: Josh Walet
Verpleeghuis Oudshoorn.'
Verpleeghuis Oudshoorn

Verpleeghuis voor ouderen.