Nieuws

« Vorige - Volgende »

'Alphen in trek als vestigingsplek voor ondernemers'

5 november 2017 - 12:55  •  reacties

Alphen in trek als vestigingsplek voor ondernemers

Alphen aan den Rijn - "De gemeente heeft bepaalde mogelijkheden om ondernemers te ondersteunen", aldus Van As. "Ondernemers van buiten Alphen die zich hier willen vestigen, helpen wij met het vinden van een juiste locatie en helpen we met het doorlopen van het hele traject, zoals de ontwikkeling van een bouwplan en alle vergunningen." Ook zijn er organisaties zoals de EDBA (Economic Development Board Alphen) en ondernemersvereniging VOA die middelen hebben om bedrijven met goede ideeën te ondersteunen met cofinanciering.

Van As meldt dat het voor de gemeente ook van belang is welke type bedrijf zich in Alphen vestigt. "Wij willen natuurlijk zoveel mogelijk bedrijven met veel arbeidsplekken aantrekken."

De gemeente Alphen aan den Rijn is volgens de wethouder ideaal voor bedrijven die afhankelijk zijn van goede distributie en aan- en afvoer van producten binnen de randstad. "Onze gemeente is enorm in trek, vanwege ondermeer de ligging in het hart van de randstad, een directe verbinding met de N11 met A12", aldus Van As. Daarnaast kent Alphen ook een goede water- en spoorverbinding.

Tip
Ondernemers aantrekken als gemeente gaat niet vanzelf. De tip die Van As middels Ondernemend Nederland wil meegeven aan andere gemeenten is: "Als gemeente moet je duurzaam en innovatief bezig zijn, ook naar ondernemers toe, want dat biedt garantie voor succes."

Beeld: Ondernemend Nederland

Fotograaf: Ondernemend Nederland