Nieuws

« Vorige - Volgende »

Dag van waarheid moordzaak Tamara Wolvers

13 maart 2012 - 08:00  •  reacties

Dag van waarheid moordzaak Tamara Wolvers

Alphen aan den Rijn -

Het was dinsdag 12 juli 2011 precies vijf jaar geleden dat Tamara Wolvers op 28-jarige leeftijd dood werd aangetroffen in haar ouderlijk huis aan de Maasstraat in Alphen.

Tamara was gekleed in een badjas en om haar hoofd was een plastic tas gesnoerd. Uit sectie bleek dat de Alphense als gevolg van verstikking om het leven was gekomen. Ook was de Alphense meerdere malen met een mes gestoken. Een week na haar overlijden werd er op het Rijnplein in Alphen een grote herdenkingsdienst gehouden, waar duizenden Alphenaren op af kwamen.

Justitie wil dat Jacob G. veertien tot vijftien jaar de gevangenis in gaat, maar zowel de rechtbank als het gerechtshof sprak de Alphenaar vrij. Zij achten niet onomstotelijk bewezen dat G. de dader is. Het DNA-materiaal is individueel gezien niet sterk genoeg, zo stellen beide gerechten. Het Openbaar Ministerie is er nog steeds van overtuigd dat Tamara's ex-oom de moord heeft gepleegd en wil dat het bewijsmateriaal in samenhang beoordeeld wordt. Ook Peter R. de Vries en het televisie-programma Het Zesde Zintuig van RTL4 hebben zich met de moord bemoeid. 

Cassatie
De procureur-generaal (een onafhankelijke partij) heeft de Hoge Raad (HR) eind vorig jaar geadviseerd het proces omtrent de moord op de Alphense Tamara Wolvers over te doen. Het gerechtshof in Den Haag heeft onvoldoende aandacht geschonken aan de onderzoeksresultaten van het NFI, die onderzoek deed naar Tamara's aangetroffen DNA. Als de Hoge Raad de PG (procureur-generaal) gelijk geeft, gaat de zaak terug naar het gerechtshof en wordt deze door een ander Hof onder de loep genomen; niet meer door de Haagse vestiging. Kortom, de zaak wordt dan opnieuw in hoger beroep behandeld.

'Het is zeker niet gezegd dat het proces vrijwel zeker over moet. Ik ga geen percentages noemen hoe groot de kans is dat het advies wordt opgevolgd. Dat is aan de raadsheren', lichtte een woordvoerster van de Hoge Raad destijds toe. Vader Berry Wolvers put hoop uit het advies van de PG: 'Wij gaan ons hier aan vastklampen. En als de Hoge Raad oordeelt dat het proces over moet, heb ik er goede hoop op dat het DNA-materiaal wel in een samenhang wordt bekeken.' Moeder Nel tegenover Omroep West: 'We hopen dat er eindelijk een keer gerechtigheid komt voor dat meisje dat daar onder de grond ligt. Je bent altijd en alleen maar met de verdachte bezig, met het rouwen om je kind. En dat is heel lastig.'

Alphen Stad FM/TV
Alphen Stad FM/TV doet via Twitter live verslag van de cassatie-uitspraak. De zitting vangt om 12.00 uur aan en vanaf 11.30 uur zijn er live updates te lezen via het twitteraccount @alphenstadfm. Het twitterscherm is ook in de rechterkolom van de Alphen Stad FM/TV-website te zien.

Vanavond (dinsdag) om 19.00 en 23.00 uur besteedt de Alphense omroep op televisie uitgebreid aandacht aan de uitspraak van de Hoge Raad, de gevolgen en de reacties na afloop van betrokkenen.

Fotograaf: Josh Walet