Nieuws

« Vorige - Volgende »

Vanaf 1 juli boete van 95 euro voor appen op de fiets

2 mei 2019 - 09:09  •  reacties

Vanaf 1 juli boete van 95 euro voor appen op de fiets

Alphen aan den Rijn - Op de vraag of de politie eerst begint met waarschuwingen uitdelen vanaf 1 juli is politiechef John Nieumeijer heel duidelijk. "Nee, we beginnen vanaf 1 juli gelijk met het uitschrijven van bekeuringen, we hanteren geen waarschuwingsperiode. Daarom hebben we de regeling ook al op tijd aangegeven op onze Facebookpagina", verklaart hij. Op dit bericht werd door veel mensen gereageerd. "Ruim 300.000 mensen hebben we bereikt met het bericht. We kregen er 2000 reacties op, we hebben nog nooit zoveel mensen bereikt met één berichtje."

Vanaf 1 juli mag je op geen enkele manier bezig zijn met je telefoon op de fiets, dus ook niet als je even snel een route wilt checken of een ander nummer op wilt zetten. Het verbod geldt overigens op alle elektronische apparaten, dus ook een muziekspeler. "Wacht niet tot 1 juli en probeer er nu alvast aan te wennen. Dat kan u een bekeuring schelen", meldt de politie op Facebook.

De regel is door minister Cora van Nieuwenhuizen ingesteld. Ook op de fiets moet je bewust bezig zijn met je omgeving en als je met je telefoon bezig bent, raak je snel afgeleid en kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan voor jou als fietser maar ook voor andere weggebruikers. 

Fotograaf: Pixabay.com