Nieuws

« Vorige - Volgende »

Cassatie Tamara Wolvers geaccepteerd

29 juni 2011 - 07:58  •  reacties

Cassatie Tamara Wolvers geaccepteerd

Alphen aan den Rijn -

In 2008 werd G. door de Haagse rechtbank vrijgesproken en het gerechtshof nam dat oordeel vorig jaar in hoger beroep over. De Hoge Raad is voor het Openbaar Ministerie 'de laatste kans'.

Op 10 november 2010 ging de aanklager in cassatie ten behoud van rechten. Binnen twee weken na de uitspraak van het hof moest dat gebeuren. Begin dit jaar besloot het Openbaar Ministerie de cassatie door te zetten en de Hoge Raad heeft justitie's verzoek geaccepteerd. Dat betekent dat er nieuw bewijs is of er zijn aanknopingspunten gevonden in de uitspraak van het hof. Justitie is er nog steeds van overtuigd dat Tamara's ex-oom de moord heeft gepleegd.

Omdat verdachte Jacob G. niet vast zit heeft de zaak een lagere prioriteit. Mede door de complexheid van het bewijsmateriaal duurt het erg lang voordat de raadsheren uitspraak doen. Uiterlijk op 10 november 2012, twee jaar nadat het cassatie-verzoek is ingediend, moet er een uitspraak komen. Ongeveer drie maanden voor de uitspraak brengt de advocaat-generaal, een onafhankelijk partij, advies uit aan de Hoge Raad.

 

Moord bijna vijf jaar geleden

Het is dinsdag 12 juli precies vijf jaar geleden dat Tamara Wolvers dood werd aangetroffen in haar ouderlijk huis aan de Maasstraat in Alphen. Tamara was gekleed in een badjas en om haar hoofd was een plastic tas gesnoerd. Uit sectie bleek dat de Alphense als gevolg van verstikking om het leven was gekomen. Justitie wil dat Jacob G. veertien tot vijftien jaar de gevangenis in gaat.

Fotograaf: Josh Walet