Nieuws

« Vorige - Volgende »

Dwangsom vuurwerkwinkel geïnd

13 juli 2011 - 08:54  •  reacties

Dwangsom vuurwerkwinkel geïnd

Alphen aan den Rijn -

Dat schrijft de gemeente Alphen in haar jaarverslag. De hoogte van de boete en de naam van het bedrijf zijn niet bekend. Bij één bedrijf maakte de politie vorig jaar proces-verbaal op.

Tijdens de controles hebben vijftien bedrijven één of meerdere waarschuwingen gekregen en hebben negen bedrijven een voornemen 'last onder dwangsom' ontvangen. Enkele bedrijven hebben zowel een waarschuwing als een dwangsom ontvangen. De boete wordt pas geïnd als ze bij de volgende controle, in december 2011, opnieuw de fout ingaat.

Bekend is dat Kabalt's Vuurwerkhal aan de Kalkovenweg een dwangsom gekregen, omdat het gangpad tussen het opgeslagen vuurwerk in twee gevallen niet breed genoeg was. HPM Vuurwerk (Antonie van Leeuwenhoekweg) heeft een waarschuwing gekregen, omdat het vuurwerk niet ver genoeg van de muur stond. De Milieudienst legt hen een dwangsom op als ze de volgende keer opnieuw in de fout gaan. Melvin Kabalt's Vuurwerkwinkel uit de Leeghwaterweg kreeg een waarschuwing voor het te hoog opstapelen van vuurwerk en het te dicht bij de muur opslaan van knalgoed.

Fotograaf: Josh Walet