Nieuws

« Vorige - Volgende »

Geslaagd minipolotoernooi in zwembad AquaRijn

12 januari 2016 - 14:52  •  Marianne Goossens  •  reacties

Geslaagd minipolotoernooi in zwembad AquaRijn

Alphen aan den Rijn -

Aan de start verschenen 9 teams van BZ & PC, Alkemade, De Gouwe, De Zijl, NieMo en AZC  om onderling een paar korte wedstrijdjes spelen. Natuurlijk  stond het plezier  voorop, maar aan de verbeten koppies van de spelertjes en ook zeker die van de coaches te zien werd er ook hard gewerkt voor iedere pass en ieder doelpunt.

Tussen de wedstrijdjes door konden de kinderen doelschieten en wat te drinken en een snoepje halen. Al met al een gezellige, sportieve middag voor alle kinderen, coaches, publiek en voor alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt.

Minipolo wordt gespeeld door meiden en jongens  van 6 tot 9 jaar (met een A en B diploma) en is net zo stoer als waterpolo, maar wel met een paar kleine aanpassingen. De wedstrijdjes zijn korter, het speelveld en het doel is kleineren, er wordt met 4 spelers zonder keeper tegen elkaar gespeeld en natuurlijk is de bal ook kleiner. Vangen en gooien mag op deze leeftijd nog met 2 handen.

Tijdens de trainingen komen alle aspecten van het waterpolospel aan de beurt - zwemmen, zwemtechniek, passen, gooien, vangen, doelschieten - door middel van spel in het water en vooral met veel plezier.

Heb je zin om een keer te komen kijken of mee te trainen? Dat kan! Zodra je je A en B diploma hebt kan je mee gaan doen met waterpolo. Trainen doen we 2 keer in de week en een aantal keer per seizoen spelen we toernooitjes bij andere verenigen of in ons eigen bad. Zo leer je goed samenspelen en kun je andere spelers ontmoeten.

Mail voor meer informatie naar pupillencoördinator@azc-alphen.nl.

Fotograaf: Josh Walet
Tags: azc, waterpolo
Zwembad AquaRijn.'
Zwembad AquaRijn

Het nieuwe zwembad van Alphen aan den Rijn