Nieuws

« Vorige - Volgende »

Beweegtraject voor 60-plussers om vallen te voorkomen

17 november 2016 - 12:28  •  Alphen Beweegt  •  reacties

Beweegtraject voor 60-plussers om vallen te voorkomen

Alphen aan den Rijn - Een beweegcoach van Alphen Beweegt verzorgt tijdens een In Balans-traject 12 weken lang beweegactiviteiten die onder meer de spierkracht, flexibiliteit en het uithoudingsvermogen van ouderen stimuleren. Vanaf december 2016 start in Wijkcentrum Swaenswijk en Serviceflat Driehoorne een nieuw traject voor 60-plussers.  

"Als thuiswonende oudere wil je zo lang mogelijk je zelfstandigheid behouden en niet afhankelijk zijn van anderen", vertelt een deelneemster aan de cursus In Balans. Door regelmatig te bewegen wordt de zelfstandigheid en vitaliteit van ouderen vergroot, en daarmee het risico op vallen verkleind.

Inspiratiebijeenkomst
Alphen Beweegt organiseert donderdag 24 november van 10.30 - 11.30uur in Wijkcentrum Swaenswijk en maandag 5 december van 10.15 - 11.15 uur in Serviceflat Driehoorne een vrijblijvende inspiratiebijeenkomst voor geïnteresseerde ouderen. Aan de hand van een presentatie krijgen de ouderen voorlichting over het voorkomen van valongevallen en horen zij wat ze van de cursus In Balans kunnen verwachten. Aanmelden voor de inspiratiebijeenkomst is niet nodig.

Nieuw traject In Balans
De officiële cursus In Balans in Wijkcentrum Swaenswijk start op 1 december van 10.30-11.30uur en in Serviceflat Driehoorne start de cursus op 12 december van 10.15 – 11.15uur. Deelname bedraagt €50,- voor 12 weken. Aanmelden voor het traject is wel noodzakelijk en kan via Alphen Beweegt: 015-2411158 en www.alphenbeweegt.nl. Ook is aanmelden bij de receptie van Wijkcentrum Swaenswijk en Serviceflat Driehoorne mogelijk.

Over Alphen Beweegt
Alphen Beweegt is een jonge organisatie, sinds januari 2016 actief in Alphen aan den Rijn. Wij zetten ons in voor een gezonde leefstijl onder kinderen, jongeren, volwassenen en senioren. Alphen Beweegt ondersteunt inwoners van Alphen aan den Rijn bij het verbeteren van hun lichamelijke én mentale gezondheid, en stimuleert de ontwikkeling van sociaal emotionele vaardigheden.

Fotograaf: Josh Walet