Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphense Alexander wint sprinttoernooi schaatsen

25 februari 2019 - 13:21  •  reacties

Alphense Alexander wint sprinttoernooi schaatsen

Alphen aan den Rijn - Alexander heeft het hele seizoen al een groei laten zien waarbij hij afwisselend deelnam aan verschillende wedstrijden in Den Haag en elders in het land. Vanaf oktober heeft hij steeds op de verschillende afstanden nieuwe persoonlijke records laten zien. Net als zijn vader en grootvader, Cock en Cor, liet Alexander afgelopen zondag zien wat hij waard was op de korte afstanden.

Op de 100 meter wist Alexander net geen PR te rijden maar met afstand wel de beste tijd van de avond en was de tijd goed genoeg voor een gouden plak. Op de 300 meter scoorde hij zilver met een minimaal verschil van 8 honderste. Een marge die Alexander prima kon hebben gezien zijn voorsprong van bijna een halve seconde op de 100 meter. Op de 500 meter moest Alexander zijn opponent ook ruimte geven maar wederom was zijn gouden tijd op de 100 meter ruimschoots voldoende om hem voor te blijven.

Het seizoen is nog niet ten einde voor de Alphense schaatsers maar deze gouden plek voor Alexander is zo aan de staart van het seizoen een mooie beloning voor een topseizoen. De komende weken staan er nog de nodige wedstrijden op het programma met 16 en 17 maart de afsluitende clubkampioenschappen voor de Alphense vereniging. Daarna begint voor hen het zomerseizoen met weer heel veel inline skaten.

Fotograaf: STC De Rijnstreek